CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Culise fierbinti ale unui scandal: Citu alearga dupa sustinerea liberalilor ori a transsexualilor?

9 comentarii / 13198 vizualizări / 30 august 2021

Cel mai recent scandal cu premierul Cîțu în epicentru e amorsat de ziarul ”Libertatea” astăzi, ziarul relevînd că unele materiale laudative la adresa acestuia au fost scrise de o profesoară americană la solicitarea unui consilier guvernamental, apropiat al ei, care s-a dat drept jurnalist la Digi 24. Un scandal care ridică anumite semne de întrebare, pentru că e posibil ca nu competențele în materie de liberalism să fi contat la solicitarea sprijinului americancei, ci chestiuni legate de sex/LGBTQ.

Pe scurt, Libertatea arată că o influenceriță cunoscută în SUA a publicat pe siteul Digi 24 materiale în care premierul Cîțu e lăudat pentru liberalismul său, solicitată fiind de un consilier al premierului, Alexandru Butiseacă, care, spune profesoara, i-a solicitat respectivele articole prezentându-se drept ziarist la Digi 24.
Profesoara zice că da, Butiseacă zice că nu. Unul dintre ei minte.
În sprijinul spuselor consilierului vine acțiunea în sine: de unde pînă unde un intelectual american scrie niște chestii după ureche, despre un personaj pe care nici nu îl cunoaște, dintr-o țară îndepărtată?
Mult mai probabil e ce spune Butiseacă, anume că profesoara Deirdre McCloskey e o veche cunoștință de a sa. Deirdre McCloskey e absolventă de economie la Harvard cu o lucrare despre oțelul britanic.
În prezentarea sa de pe siteul Digi 24, despre profesoară se spune că ”e considerata la ora actuala cea mai influenta voce liberala din lume”.

O glumă bună, am spune.

Mult mai cunoscută la nivel mondial este Deirdre McCloskey pentru cu totul altceva.
Mai precis, este unul dintre cei mai faimoși – dacă nu cel mai faimos – transsexual din lumea științei.
Născută bărbat, cu numele Donald, a trăit cu acest statut sexual pînă la vîrsta de 53 de ani, în 1995 luînd decizia de a deveni femeie, ceea ce s-a întîmplat printr-o serie complicată de operații chirurgicale și tratamente extrem de costisitoare, incluzînd schimbarea de voce. O parte a acestora tratamente au fost efectuate, coincidență, în statul Iowa, în perioada în care acolo studia Florin Cîțu.
Din acel moment, mărturisește ea într-un interviu, cei doi copii rezultați dintr-o căsnicie de 30 de ani, au refuzat să-i mai vorbească vreodată.
Deirdre McCloskey este, cum spuneam, una dintre vocile cele mai respectate ale lumii în materie de drepturi ale transsexualilor și LGBT, în general, a scris cărți despre asta și merită tot respectul pentru curajul de a-și asuma fățiș alt gen decît cel din naștere într-o perioadă în care occidentul nu era la fel de deschis ca astăzi în problemele respective.

Marea întrebare este dacă serviciile sale au fost solicitate de Florin Cîțu în calitatea sa de economistă cu vederi liberale sau de voce puternică și respectată în sînul comunității LGBTQ, ceea ce ar putea avea semnificații în contextul dezbaterilor agitate din PNL legate de viitoarea orientare politică a partidului: progresistă sau conservatoare? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Domnul ofițer Butiseacă să nu se deranjeze a ne da explicații, s-a culcat cu moșul fără cuc și a plătit pentru publicarea articolelor de lins în cur penali bețivi controlați de Securitate.

 2. Oare ce gindesc transsexualii de la USRPlus, Barna, Ciolos, Armand, Ion(Justitie), Drula,Chichirau etc? Dar securistii din SRI si SIE? Statul Subteran Roman e cumva un BORDEL? Sintem daci sau transsexuali? Ca sa stim si noi, hic…

 3. Nu stiam ca securistii romani de azi sint LGBT… Multe afla omul intr-o viata… De aceea i-au promovat pe Iohannis, Citu, Arafat etc ?

 4. Mai pe scurt:
  Persoana trans în cauză a fost de acord să-l laude pe Căcâţu la tovarăşii lui/ei influenceri cu condiţia ca (sic!) Căcâţu să susţină politic comunitatea homo/trans etc.-sexuală din România (adică toţi 50 şi ceva de inişi în totalul lor) odată ce ajunge mare-şăf în PN(A)L.
  Posibil.
  La cât de boarfe sunt politicienii ăştia de la noi*, nu m-ar mira să fie adevărat.
  ––––––
  *E evident, sper, că nu sunt „ai noştrii”, ci „de la noi” (din ţară).

 5. […] în timp, vom sesiza aspecte interesante. Potrivit jurnalistului Bogdan Tiberiu Iacob de la InPolitics, așa-zisa profesoară, în fapt un transsexual faimos din mediul academic, și-a făcut […]

 6. Ar fi o explicatie..
  S-o fi indragostit cintareata cheala pe penis de la americanci de cintaretul chel plesuv pe penisul de pe umeri de la noi, in timp ce erau la intristare pentru diferite fapte reprobabile, comise in Tara Tuturor Posibilitatilor

 7. […] în timp, vom sesiza aspecte interesante. Potrivit jurnalistului Bogdan Tiberiu Iacob de la InPolitics, așa-zisa profesoară, în fapt un transsexual faimos din mediul academic, și-a făcut […]

 8. […] În ultimele zile, ziarul Libertatea a dezvăluit că un consilier de-al lui Cîțu ar fi cerut opinii favorabile, pentru șeful său, de la personalități din SUA (citește AICI), în contextul luptei pentru putere din sânul PNL. Și le-a primit. De la un faimos transgender care, culmea coincidenței, și-a făcut operațiile de schimbare de sex în statul Iowa, exact în perioada în care Cîțu studia acolo, după cum ne informează InPolitics.ro! […]

 9. În 1940, Dr. Josef Mengele, voia să-i vaccineze, dar din cauza lui Roosevelt nu a reușit și acum ne vaccinează ei pe noi …

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998