CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Culise politice: a incercat premierul sa-l ”cumpere” pe Ion Iliescu?

2 comentarii / 3586 vizualizări / 23 iulie 2015

Presa ultimelor 24 de ore a remarcat cu surprindere decizia lui Ion Iliescu de a-l susține pe Liviu Dragnea, condamnat penal, la șefia PSD, în dauna Rovanei Plumb, opțiunea lui Victor Ponta. De vină pare să fie atacul declanșat de Ponta, anul trecut, atunci cînd a susținut că a pierdut prezidențialele din cauză că partidul său e perceput ca ”iliescian” și ”comunist”.

Iar Iliescu nu uită și nu iartă, se știe. Chiar dacă, în încercarea disperată de a-i capta bunăvoința, Victor Ponta ar putea fi suspectat de o veritabilă tentativă de mituire, cu cîteva zile înaintea Comitetului Executiv al PSD.
Mai precis, în ședința de guvern din 15 iulie, Ponta și Teodorovici, ministrul Finanțelor, au aprobat Fundației ”Grupul de Inițiativă Ecologică și Dezvoltare Durabilă” statutul de organism de utilitate publică, decizia fiind publicată ieri, în Monitorul Oficial.
Prin această decizie, fundația capătă dreptul la atribuirea de bunuri din proprietatea publică în folosință gratuită, acordarea de bani de la bugetul de stat, scutiri de taxe și impozite și multe alte avantaje.

Fundatia Grupul de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila este, trebuie spus, un ONG înființat acum cîțiva ani și condus de Ion Iliescu, în calitate de președinte și de Cristiana Sîrbu, președinte executiv, aceasta din urmă o figură extrem de apropiată de fostul șef al statului – a fost consiliera sa la președinție timp de 10 ani – și cunoscută, acum 7-8 ani, în partid, drept ”blonda lui Iliescu”.
După cum se pare, dacă Ponta a avut în cap ”mituirea” fostului președinte, a dat chix cu brio. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. nu este vorba de”uitare sau de iertare’.dl Iliescu este presedinte de onoare a sustinut varianta optima.

  2. Masoneria a fost declaranta organism de utilitate publică inaintea ONG-ului lui Ion Iliescu. Si multe altele,…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998