CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Culise politice: Ministrul Botis, executat de axa Cretu – Jean Padureanu – Sabau

0 comentarii / 2518 vizualizări / 20 aprilie 2011

O performanță jurnalistică de invidiat la nivel mondial s-a petrecut în ultimele zeci de ore, în România: un site obscur, lansat pe 4 aprilie, a reușit să debarce dintr-o lovitură, precum David pe Goliat, ditamai ministrul Muncii. Să fie o întîmplare, sau, cumva, în anchetă și-au băgat coada forțe ceva mai mari decît un simpu condei jurnalistic?

Dezvăluirile privind neregulile din activitatea ministrului Ioan Botiș au apărut, acum cîteva zile, pe un site de presă cvasi-necunoscut opiniei publice, timponline.ro, din Bistrița. Spunem cvasi-necunoscut nu neapărat peiorativ, ci pentru simplul fapt că el a fost lansat pe 4 aprilie, prea curînd pentru a fi celebru, ceea ce înseamnă, însă, că a doborît mistrețul cel mare cu unul dintre primele cartușe. O realizare absolut fără precedent, probabil, în întreaga istorie a presei române.

Siteul timponline.ro a publicat ancheta care l-a dărîmat pe Botiș sub semnătura Cristianei Sabău, o ziaristă locală oarecum rebelă, implicată în unele scandaluri cu fîrtați de breaslă, și care este și coordonatoarea siteului. Sabău este căsătorită, de cîteva luni de zile, cu Eugen Gheorghe, ofițerul de presă al clubului de fotbal Gloria Bistrița, naș de cununie fiind Răzvan Grec, directorul general al aceluiași club, căsătoria fiind oficiată de către Ovidiu Crețu. Patronul Gloriei Bistrița este celebrul Jean Pădureanu, poreclit ”Lordul”, membru marcant al PSD de douăzeci de ani și prieten intim al lui Ovidiu Crețu, președintele PSD Bistrița, la a cărui reînscăunare, anul trecut, în iunie, a și participat, cu toate onorurile. Ovidiu Crețu, pe lîngă calitatea de pesedist, o mai are și pe cea de primar al municipiului amintit, și încă unul ferm decis ca anul viitor să capete un nou mandat de la alegători.

Singura problemă este că, în alegeri, urmează să îl aibă contracandidat exact pe Ioan Botiș, care e președintele PDL Bistrița Năsăud și mîna dreaptă a liderului județean, Ioan Oltean. Nu e sigur, deci, dacă cei care au aruncat pe piața media ancheta sus-pomenită au vizat neapărat debarcarea lui Botiș din guvern, cît și-au dorit, mai degrabă, să înceapă de pe acum demolarea acestuia, în planul imaginii, pe plan local.

Lovitura le-a reușit mai spectaculos decît se așteptau, poate și pentru că, spun gurile rele, Băsescu nu a văzut de la bun început nominalizarea traseistului Botiș, fost lider al PSD Bistrița, drept ministru al Muncii, dar nu l-a putut refuza, în acel moment, pe greul pedelist Ioan Oltean, căruia îi rămăsese dator de cînd locul acestuia la șefia Camerei Deputaților fusese dăruit Robertei Anastase. Astfel că Zeus a preluat din zbor ocazia ivită și l-a executat fără remușcări pe Botiș, al cărui promotor politic, Oltean, mai are și defectul că e un apropiat al lui Blaga.

Contactat de Inpolitics, Ioan Oltean a confirmat azi, că, din informațiile sale, atacul la Botiș provine din interiorul PSD Bistrița, dar spune că acesta își va păstra, totuși, fotoliul de lider al organizației municipale și, foarte probabil, va fi candidatul partidului la alegerile din Bistrița, de anul viitor.
Deocamdată, să spunem că axa Crețu-Pădureanu-Sabău ar avea 1-0 pe tabela de marcaj. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998