CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Culise: Primarul din Baia Mare, victima campaniei electorale a PNL din 2007

0 comentarii / 1825 vizualizări / 18 martie 2010

Liberalii sunt în stare de șoc după ce primarul Cristian Anghel, care conduce Baia Mare de 17 ani, membru totodată în Biroul Permanent al PNL, a fost trimis pentru doi ani și jumătate după gratii. Ceea ce știu mai puțini e faptul că Anghel a fost o victimă strategică indirectă a campaniei electorale liberale din 2007.

Concret, încă de acum aproape trei ani s-a vehiculat că primarul Cristian Anghel a fost victima aleasă de regimul Băsescu pentru a dinamita campania electorală a PNL din septembrie 2007, pentru alegerile europene. Pentru cei care au uitat, reamintim că Anghel a fost trimis în judecată de către DNA exact în preziua debutului turneului de lansare și prezentare a candidaților liberali la europene, care fusese programată să aibă punctul de pornire în orașul amintit.

La lansarea candidaților PNL, pe 28 septembrie 2007, Anghel încerca să zîmbească…

Motivul pentru care Baia Mare a fost aleasă, atunci, ca start al campaniei de prezentare a fost ”Sărbătoarea castanelor”, care scotea, pe 28 septembrie, mai toți băimărenii în stradă, într-o atmosferă de maximă veselie. La manifestare, unde Anghel avea rolul de amfitrion, fusese stabilită participarea întregii conduceri centrale a PNL, în frunte cu președintele Călin Popescu Tăriceanu, care era și premierul României în acea perioadă. Trimiterea în judecată a lui Anghel, exact în momentul lansării candidaților partidului, a reprezentat o lovitură de imagine devastatoare pentru PNL, în septembrie 2007, și a umbrit, ulterior, aproape întreaga campanie electorală. La vremea respectivă, unii liberali, precum deputatul George Scutaru, comentau cu amărăciune că „de acum, trebuie să ne așteptăm ca DNA să aresteze, cu o zi înainte, pînă și patronii restaurantelor unde ne facem rezervări în campanie”. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998