CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Culisele demisiei lui Turcescu de la Realitatea

0 comentarii / 1625 vizualizări / 16 august 2010

În cazul demisiei lui Robert Turcescu din trustul lui Vîntu, adevăratul motiv poate fi depistat dacă se aplică sfatul celebru dat lui Woodward și Bernestein în scandalul Watergate: ”banii sunt cheia” (”The money is the key to this thing”).

Și tot așa se poate decripta și declarația lui Turcescu, potrivit căreia plecarea lui va însemna închiderea Realității FM, chiar dacă boșii trustului dezmint categoric. Povestea, așa cum ne-au șoptit-o surse bine informate, datează de mai multe luni: Robert Turcescu a rezistat pe scaunul de șef al postului de radio amintit, chiar dacă era în dizgrație profundă în cadrul trustului, dintr-un singur motiv. Mai precis, prin relațiile cu anumiți potentați, în special din zona puterii actuale, el reușea să aducă, lunar, banii necesari plății angajaților, care își luau banii regulat atunci cînd restul oamenilor lui Vîntu nu o făcea. Un compromis pe care mai-marii trustului au fost nevoiți să îl facă, din lipsă de alternative. Din nefericire, în ultima perioadă, escaladarea conflictului dintre Băsescu și Vîntu a făcut, se pare, ca ura acestuia, transmisă PDL, față de trust să fie mai mare decît simpatia față de jurnalistul amintit, așa că robinetul cu bani s-a cam închis. Iar Turcescu a pierdut singura modalitate de a se mai menține pe scaunul de șef al Realitatea FM. El nu a mințit, prin declarația dată Hotnews privind închiderea postului decît, cel mult parțial, în sensul că boșii trustului ar putea găsi o metodă să prelungească agonia postului, dar prețul va fi reprezentat de reduceri dramatice de lefuri și posturi.

UPDATE

Conform ultimelor informații de pe piața media, Turcescu a bătut palma și se va transfera în perioada imediat următoare la trustul lui Dinu Patriciu, unde va răspunde de postul de radio pe care mogulul a decis să îl înființeze.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998