CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Culisele unei povesti politico-amoroase: dragostea unei pesediste pentru un udemerist

0 comentarii / 2779 vizualizări / 30 iulie 2010

Presa de ieri semnala că, pe scena politică ar fi apărut un cuplu nou, format din deputata PSD Carmen Moldovan și ministrul Culturii, udemeristul Kelemen Honor. Se consemna, de asemenea, și faptul că cei doi s-ar fi mutat, recent, împreună.

În principiu, știrea e corectă 100%, doar că e ușor depășită. Mai precis, relația celor doi datează de aproape un deceniu, la fel și mutatul împreună. Pe de altă parte, trebuie spus că, totuși, e vorba de una dintre cele mai discrete relații amoroase din politica românească post-decembristă, în principal pentru că așa au dorit protagoniștii ei. Nici măcar colegi de partid apropiați ai celor doi nu au știut sau nu știu nici acum despre relația amintită. Carmen(40) și Kelemen(43) s-au cuplat în prima parte a anului 2001, la scurtă vreme după alegerile parlamentare care i-au adus pe cei doi în Camera Deputaților, în aceeași comisie parlamentară pentru Cultură. Unde s-au ”cultivat”, ce-i drept, la greu…La lucrările acesteia, pesedista și udemeristul se sorbeau din ochi, pînă cînd nu au mai suportat și au decis să își unească destinele. Asta, fără să treacă, totuși, pe la ofițerul stării civile nici pînă azi, pentru că surse apropiate cuplului afirmă că niciunul dintre ei nu (mai) pune preț pe o hîrtie oficială. De fapt, la momentul înfiripării relației, Carmen Moldovan tocmai se refăcea moral după eșecul primei căsnicii. Partea nostimă e că, după ce a decis că udemeristul e bărbatul vieții ei, deputata s-a trezit că ar putea avea o mică problemă pe linie de partid, mai ales că era de scurtă vreme intrată în politică. Asta pentru că, în acea perioadă, viziunile liderului PSD, Adrian Năstase, privind UDMR, ca formațiune politică, erau destul de tăioase. Se știe că, în perioada guvernării CDR-UDMR-PD, prim-vicele Năstase avea ca sarcină politică atacarea permanentă a UDMR și a pretențiilor acesteia. Într-un tîrziu, Carmen și-a luat inima în dinți și i-a mărturisit șefului adevărul despre relația ei cu Kelemen. Năstase i-a replicat că e vorba de viața ei, așa că nu are niciun cuvînt de spus, dar a apreciat, totuși, gestul ei: ”Mai bine să aflu de la tine decît să din rapoartele SRI” ar fi spus el. Ironia sorții face ca nici azi relațiile PSD cu UDMR să fie prea grozave, dar cuplul nu pare deranjat că doar, vorba sfîntului Pavel, dacă dragoste nu e, nimic nu e…

Kelemen Hunor, un lider al noului val din UDMR

Alte cupluri politice celebre
Cazurile în care politicienii se cuplează între ei sunt destul de frecvente și nu odată, la fel ca mai sus, cei doi provin din formațiuni diferite, chiar adverse. Primarul pedelist al Slatinei, Darius Vîlcov, e căsătorit cu fosta deputată Lavinia Șandru, un critic înrăit al PDL. Fostul ministru pesedist Ovidiu Mușetescu a fost căsătorit cu secretarul de stat Dorina Mihăilescu, ministrul Miron Mitrea e căsătorit cu deputata Manuela, Victor Ponta cu eurodeputata Daciana Sîrbu, Crin Antonescu cu eurodeputata Adina Vălean, primarul Petroșanilor, Tiberiu Ridzi, cu fostul ministru Monica, consilierul prezidențial Valeriu Turcan cu deputata Raluca, eurodeputata Ramona Mănescu cu vicele liberal Rareș și exemplele ar putea continua. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998