CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Culpabilizarea medicilor” – un nou episod: retragerea decoratiei spitalului din Suceava

5 comentarii / 5580 vizualizări / 1 aprilie 2020

Rapiditatea exagerată cu care Iohannis a retras decorația dată anul trecut spitalului de la Suceava – și promptitudinea trolilor liberali de a o răspîndi și aplauda – se înscrie în noua strategie a puterii de culpabilizare a medicilor, un deget ridicat acuzator, gen, ”Eu bunăvoință și încredere am avut, dar voi, stimați doctori, m-ați dezamăgit profund”.

Asemenea gesturi nu se fac în plină criză, ci la sfîrșit, cînd e timp pentru analize și concluzii.

Conform legii 29/2000, retragerea Ordinului „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava nu se poate face decît în cazul unei condamnări penale – nu e cazul – ori ”pentru fapte dezonorante care aduc prejudicii morale membrilor ordinului.” Aceeași lege prevede că faptele dezonorante sunt stabilite de către un consiliu de onoare, special format pentru fiecare Ordin parte. Persoanele (sau instituțiile judecate) au dreptul să ia parte la dezbaterile din consiliul de onoare.
De la momentul sesizării unor fapte reprobabile care ar merita să ducă la retragerea unor decorații, Consiliul de onoare are la dispoziție între 30-45 de zile pentru a se întruni și analiza cazul, și alte 60 de zile pentru a face o recomandare Cancelariei Ordinelor, care, la rîndul ei, sesizează președintele României pentru semnarea decretului de retragere a decorației.
Să înțelegem că toate aceste proceduri s-au derulat la foc automat în ultimele zile, arzîndu-se, eventual, anumite etape?
De asta îi ardea în asemenea momente președintelui, de decorat sau de retras decorații?

”Nerăbdarea” lui Iohannis spune multe. Și deloc bune…(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. acolo e de vina flutur , mare mafiot , la fel ca psd-istii din vrancea si vaslui. dar si faptul ca dupa 8 ani de psd, nu exista spitale noi , iar rezerva de echipamente medicale era ZERO. zero masti, zero halate , zero paturi noi. probabil trebuie cautate in conturile din paradisuri fiscale ale baronilor.

  • Asa e ma dobitocule! Dragnea e de vina! Bravo tie! Q de la ce vine de la queer? Bulangiule!

  • Din 2011, de când PSD a preluat guvernarea, firmele SRI-ului urlă de durere după furturile din bugetele de achiziții ale spitalelor.
   PSD s-a axat pe resursa umană pe care o omorâți acum, securiștilor!!!

 2. Asta chiar se crede Ceausescu, mai presus de orice lege si bun simt…Liberalii si-l merita, ca ei l-au facut mare, in ciuda realitatii stiute ca era unul din cei mai refrecventabili baroni locali…Acum, cu hoarda de procurori sub cizma, cu securistii care-si inoada cozile pe la spatele lui lat si acoperitor de ilegalitati…o sa fie foarte greu sa-si spele imaginea…au supravietuit lui Basescu, vopsindu-se, peste noapte, in populari europeni, in urma unei legaturi incestuoase intre urmasi ai aceleiasi securitati, dar, o sa fie greu, daca nu imposibil sa supravietuiasca asocierii cu cel mai sinistru personaj politic european…care nu numai ca i-a folosit sa se catare in copacul Cotrocenilor, dar, i-a si triat si i-a adus in frunte pe cei mai incompetenti si ticalosi dintre ei…cam asta e imaginea partidului Bratienilor

 3. BTI, în contextul abordărilor politice ale retardatului statului șantajat de către SRI în baza escrocheriilor din Sibiu, achiziții fier vechi, privatizare sistem sanitar și majorare contribuții virate fondurilor de pensii private obligatorii, în aceste zile devine evidentă viabilitatea așa-zisei administrări pe pilon II.

  Unitățile de fond au scăzut într-o lună cât au crescut în câțiva ani.

  Oanță, n-a fost nevoie să treacă 30 de ani până la elucidarea halului de țeapă marca pilon II. Viața vă fute!!! :)))))))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998