CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum a ajuns mult hulita OMV Petrom mindria Romaniei

0 comentarii / 1498 vizualizări / 4 octombrie 2011

Compania OMV Petrom este cea mai mare firmă din Sud Estul Europei, potrivit SEE TOP 100, un clasament în care sunt incluse, în funcţie de venituri,100 companii din zonă, realizat de A.T Kearney, Euromonitor şi publicat de SeeNews, conform realitatea.net. Cu venituri totale ce însumează 3.627 miliarde de euro în 2010, OMV este pentru al treilea an consecutiv numărul unu în topul celor mai mari firme din zona de sud şi de est a Europei.

În clasamentul general, urmează INA-Industrija Nafte, o companie de petrol şi gaze din Croaţia, care a raportat anul trecut venituri de 3.291 miliarde de euro şi rafinăria LUKOIL Neftochim Burgas din Bulgaria cu venituri de 2.97 miliarde de euro.

Plasarea OMV Petrom pe primul loc în top reprezintă un soi de revanșă morală a regimului PSD, în timpul căruia s-a făcut privatizarea, față de regimul PDL, care a pus la zid sistematic cedarea Petromului către austrieci. Mai ales că investițiile străine care făceau mîndria guvernării Băsescu își iau tălpășița, după cum se vede, după doar 2-3 de ani de ședere aici, vezi cazul Nokia.
De asemenea, trebuie spus că, recent, guvernul Boc a încercat să vîndă alte cîteva procente din Petrom pe bursă, fără succes însă.

Marele mister este ce s-a ales de cele 49% din Petrom rămase în posesia statului, de care nu s-a mai auzit nimic în ultimii ani, de bine sau de rău. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998