CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Cum a ajuns ”o infecta”, om de casa al avocatului lui Iohannis, secretar de stat la Cultura

6 comentarii / 5547 vizualizări / 5 februarie 2021

Politologul Vladimis Tismăneanu este furios la culme și scîrbit după propunerea de către USR-PLUS a Iuliei Popovici, femeie ”cu știința urii”, în postul de secretar de stat la ministerul Culturii și iese la atac în două texte distincte postate pe Facebook, azi. În unul dintre ele, Tismăneanu susține că Popovici ar fi un om de casă al avocatului lui Klaus Iohannis, Gheorghe Mușat, și al soției acestuia, Carmen Mușat, autorul-fantomă al cărții ”Pas cu pas”, biografia președintelui, totodată redactor-șef al revistei Observator Cultural.

”Chirurgi, diplomati, vraci, taumaturgi, lautari plus ceva teatru proletar: Cand Matei Calinescu spunea ca Romania e tara lui Pseudo, nu se insela. La fel, Constantin Noica atunci cand deplangea omniprezenta lautarismului. Doctorate false pe banda rulanta. Cumpanasi pe post de reformatori ai educatiei. Un italian cu opt clase pe post de chirurg. O toapa analfabeta travestita in premier. Un omnipotent academician incantat ca fost nobelit printr-o farsa al carei definitiv absurd care l-ar fi delectat pe autorul “Rinocerilor”. Un ambasador, direct legat de ”Academia de Stiinte ale Informatiilor” (Wow!), platit cu sume exorbitante pentru a conduce doctorate la SNSPA. O experta in tetrul proletar numita secretar de stat la Ministerul Culturii. Un senator USR amendat de CNCD pentru „Lèse-divinite”…” scrie Tismăneanu, atașînd și fotografia Iuliei Popovici, propusă de USR-PLUS drept secretar de stat în ministerul Culturii.

Și mai scrie politologul:

”Revenirea Tamarei Dobrin, vicepreședinta Consiliului Culturii si Educatiei Socialiste: Era in vara chinuitoare a anului 2012. Un grup de intelectuali răspund apelului lui Stelian Tănase, omul lui Dinu Patriciu si al lui SOV, si semnează o scrisoare către oficialii UE in care mint cu neobrazare. Nici vorba de tentativa de puci parlamentar in România, tout va pour le mieux. Sabotorul democrației ar fi de fapt președintele legal al țării, suspendat de pucisti. Este, indubitabil, o declarație de susținere a funestului tandem Ponta-Antonescu. Printre semnatari, Iulia Popovici, stipendiata a unei influente firme de avocați prin intermediul revistei Observator Cultural. Directoarea revistei e soția șefului firmei. Semnează, firește, câțiva colaboratori permanenți ai publicației, stiuti pentru basescofobie cronică: Marius Oprea, omul lui Tariceanu, apologetul lui Ion Gavrila Ogoranu, precum si Radu Călin Cristea, demnitar numit de PSD in diverse consilii naționale, varf de lance al campaniilor mizerabile, asasinatele in efigie excelent examinate de Horia Patapievici in “Anii urii”. Principala “calitate” a Iuliei Popovici, numita acum secretar de stat la Ministerul Culturii, este știința urii la comanda. Are reflexul urii. Scriam aici zilele trecute despre tipul infect așa cum l-a descris Marin Preda. Spre a fi corecți, aici e vorba de tipa infecta…” conchide Tismăneanu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Tismenittski a dat de fundul sacului? Jegosul!

  2. Dar cine e Tismaneanu asta sa il ascultam ce spune despre Ministerul Culturii ? Parca taica-sau era un criminal sovietic? Nu stim cine e doamna respectiva dar parca Tismaneanu ar face mai bine sa vorbeasca in tara lui! Sau nu are tara? Asta nu e cumva pupincuristul lui Petrov-Basescu, tradatorul de tara? Un hot, un bandit, o jigodie, un vierme…

  3. Cum? Nu stiti cine e Iulia Popovici? E si ea o servanta in revista securistului-avocat Gheorghe Musat, mare dizident. La un Prim-Ministru Florin Vasile Citu merge totusi si un secretar de stat Iulia Popovici, avansata de Carmen Musat pe linga Dulapul National cu prompter.Observator Cultural e cea mai proasta revista de cultura dar e aproape singura. Finantata de tovarasul Musat, securist dizident…

  4. Dupa ce s-a auto-suspendat din funcția de intelectual public, cand adulmeca din greu dosuri sus-puse – Iliescu, Băsescu, Kovesi – Volodea revine la discursul moralist. Știți de ce? Omu’ care-a mitraliat comunismul în Romania dar nu si pe comuniștii securiști, vrea și el o sinecura ca aia pe care a primit-o tovarasa Dobrin.

  5. Jigodiile neomarxiste intre ele….

  6. NEPOATA de SECURIST de SUCEAVA

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998