CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum a ajuns PSD partidul feministelor. Chiar incalcind legea

1 comentariu / 2456 vizualizări / 6 martie 2018

Într-o lume pînă nu demult aproape prin definiție a bărbaților, politica, PSD a reușit să schimbe lucrurile pînă la a sări calul, în sensul transformării în unicul partid european care discriminează pozitiv femeile, un partid pe gustul feministelor. Nu e de mirare că au apărut și protestele, în perspectiva congresului de peste cîteva zile.

Congres la care, reamintim, se va introduce un sistem nou, 16 vicepreședinți, dintre care jumătate în mod obligatoriu femei.

Motiv pentru ca deputatul Cătălin Rădulescu să protesteze public:

”Vor fi jumătate bărbaţi şi jumătate femei. Fiind opt regiuni, vor fi opt bărbaţi şi opt femei. Se măreşte numărul de femei. Mie îmi plac femeile, le iubesc extraordinar, dar nu ştiu dacă e, aşa, o cutumă în partidul nostru, chiar aşa, dintr-o dată, de la 30% la 50% …Toată lumea ar trebui să fie nemulţumită, dacă e să fim normali la cap de modificările care vor fi aduse statutului partidului.”

Misogin?
Poate.
Un lucru e cert, însă: PSD a încălcat deja, la adoptarea actualului statut, legea egalității de șanse 202/2002 pe care tot el a dat-o.

Astfel, în statut se prevede, la art 120, alin.6: ”Congresul alege sau revocă, prin vot secret, președintele executiv, 14 vicepreședinți ai partidului, din care cel puțin 4 sunt femei; un vicepreședinte al partidului nu poate fi simultan și președinte de organizație județeană, cu excepția vicepreședinților femei”.

Legea egalității de șanse prevede explicit, la art.6: ”Este interzisa orice forma de discriminare bazata pe criteriul de sex in domeniile mentionate la art. 2 alin. (1).”
Iar respectivul aliniat prevede:
”Masurile pentru promovarea egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati si pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex se aplica in sectorul public si privat, in domeniul muncii, educatiei, sanatatii, culturii si informarii, politicii(s.n.), participarii la decizie, furnizarii si accesului la bunuri si servicii, cu privire la constituirea, echiparea sau extinderea unei intreprinderi ori inceperea sau extinderea oricarei alte forme de activitate independenta, precum si in alte domenii reglementate prin legi speciale”.

E de bun simț să punem problema: de ce Gabriela Firea, spre exemplu, poate fi vicepreședinte național și președinte de organizație județeană, dar Nicolae Bănicioiu nu?

Această prevedere, dacă va fi menținută, coroborată cu cea nouă, privind alegerea a opt vicepreședinți femei, la paritate cu bărbații, va face ca femeile chiar să devină o forță privilegiată în partid, putînd controla, teoretic, din postura de vicepreședinți, și opt filiale județene.

E bine?
E rău?
Sigur nu e legal.
Iar explicațiile pot fi variate.
PSD ar putea avea ambiția de a promova masiv femeile în politică, în compensație față de alte partide de la noi care acționează în sens invers.
Ori, pe de altă parte, PSD are un lider care a descoperit că leadershipul indirect se exercită mult mai lesne cînd marionetele sunt de sex feminin. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Bogdan Tiberiu, ar trebui sa te informezi despre ce inseamna marxismul cultural.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998