CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum a fost pusa la cale operatiunea “Interceptarea”

0 comentarii / 1531 vizualizări / 21 septembrie 2012

In acest an, in perioada iulie – august, au fost aprobate, conform Inaltei Curti de Casatie si Justitie, un numar de interceptari ale convorbirilor telefonice de 80 de ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului precedent. A avut loc, in acest interval, a doua suspendare a lui Traian Basescu din functia de presedinte si s-a desfasurat procedura de demitere a sa prin referendum. Asadar, singura imprejurare obiectiva care face diferenta intre cei doi ani este de natura electorala. Deci politica. Iar cifra de mai sus se refera doar la interceptarile autorizate. Cum bine se stie, in Romania, au loc, la o scara mult mai mare, interceptari neautorizate. Pentru a interveni atat de brutal, in sensul supravegherii unui numar de 165 de lideri politici ai USL si, probabil, de formatori de opinie, Traian Basescu a avut nevoie de un pretext. Oferit de DNA. Care este acesta?
Chiar in timpul procedurii de suspendare, Traian Basescu a pregatit si lansat pe piata teza unei lovituri de stat. A unui puci savarsit de Guvern si de Parlament. Impotriva nu numai a sa, ci si a unor institutii ale statului, cum ar fi Avocatul Poporului ori Curtea Constitutionala. Declaratiile acestea, sustinute intens de intreaga propaganda basista, au uluit, au socat chiar, opinia publica interna si externa. Nepregatiti pentru asemenea farsa, neputand sa-si imagineze ca presedintele unei tari, fie el si suspendat a doua oara, poate dezinforma atat de brutal si in absenta unor demersuri premergatoare ale reprezentantilor USL, unii dintre partenerii nostri euroatlantici au cazut pe ganduri. Cativa dintre acestia, care astazi au datoria sa ceara scuze poporului roman, in mod interesat sau nu, au cazut chiar in capcana. Considerand ca statul de drept este intr-adevar pus intr-un grav pericol. Cat priveste opinia publica interna, stuporii si socului le-a luat locul, relativ repede, o stare de ilaritate. Cetateanul obisnuit, cel care se pregatea sa se prezinte la urne pentru a-i spune lui Traian Basescu “pleaca”, a crezut, si nu poate nimeni sa ia in nume de rau acest lucru, ca Dumnezeu i-a luat mintile demisului. Romanii stiau ca nu avea loc niciun fel de lovitura de stat. Niciun fel de puci. In trendul populatiei, nici Guvernul si nici majoritatea parlamentara nu au luat in serios declaratiile reprezentantilor regimului Basescu.
In realitate, in plan intern si extern, Traian Basescu a montat o operatiune de tip alba – neagra. De inselatorie. In spatele perdelei de fum a puciului de la Bucuresti, care, in strainatate, a starnit ingrijorare iar, in tara, mirare si ilaritate, Basescu a organizat de fapt o diversiune. Scopul real era acela de a oferi o baza plauzibila si juridica pentru declansarea unor operatiuni de politie politica si de reprimare a adversarilor sai. Iar prima etapa era cea de interceptare cat mai urgenta a tuturor convorbirilor telefonice purtate de cei mai importanti lideri USL si, eventual, de cativa formatori de opinie. O excelenta placa turnanta pentru a doua etapa. Cea a declararii anticipate a unei uriase fraude, declaratie de natura a decredibiliza, in tara si in strainatate, pozitia celor 7,4 milioane de cetateni care au votat pentru demitere. (Sorin Rosca Stanescu)
Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998