CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum a preluat Iohannis smenurile politice anti-europene ale lui Petrov

2 comentarii / 2932 vizualizări / 3 februarie 2020

Una dintre manevrele politicianiste care l-a deranjat și l-a întristat cel mai mult pe președintele Klaus Iohannis e descrisă de el în cartea biografică ”Pas cu pas”. Să-i dăm cuvîntul.

”În octombrie 2009, după căderea guvernului Boc, am fost propus de PSD, PC, UDMR, PNL şi de minorităţi pentru postul de premier. scopul era să formez un guvern tehnocrat, care să gestioneze problemele economice ale momentului şi să asigure organizarea de alegeri prezidenţiale. Preşedintele Traian Băsescu l-a preferat, în schimb, pe Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR. Faptul că Traian Băsescu nu m-a nominalizat în toamna lui 2009 nu m-a surprins, dar m-a deranjat. Ştiu şi de ce a făcut-o: din raţiuni politice, care nu au ţinut de mine, ci de ceea ce a vrut el să se întîmple în alegeri. evident, a vrut un guvern de-al lui, care să organizeze alegerile, şi nu un guvern de-al opoziţiei. El nu a încălcat litera Constituţiei, dar cred că s-a situat în afara percepţiei general valabile în Europa despre o astfel de Constituţie. Nu ştiu cît l-a costat şi cît a cîştigat din această mişcare, e greu de evaluat. Fapt este că a cîştigat alegerile prezidenţiale după aceea. Iar dacă ar fi s-o luăm strict pe rezultate, şi-a atins scopul şi şi-a menţinut guvernul în continuare”.

În octombrie 2019, un deceniu mai tîrziu, Klaus Iohannis a forțat demiterea guvernului Dăncilă pentru a-și instala un guvern al lui care să-i organizeze alegerile prezidențiale. Un demers ”în afara percepției general valabile în Europa”. Dar, ca și Băsescu-Petrov, președintele ”şi-a atins scopul şi şi-a menţinut guvernul în continuare”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Asta este politica la Bucuresti: ce nu-i bun la altii, este bun la noi. Uitati-va si la ce face ciuma galbena. Daca facea PSD ce fac astia, colonia ardea mai ceva ca padurea din Australia. Dar asa…Ati auzit vreun scancet de la #? Mucles pe linie. Desi fac niste magarii nemaivazute si nemaiauzite.

  2. obiectivele lui Johannis:
    – asigurarea realegerii en fanfare, nu oricum;
    -asigurarea majoritatii PPE în Colegiul Comisarilor de la Bruxelles.
    Ambele obiective au fost atinse. Pe fondul lipsei cronice de lideri a PSD, partid demonizat, cu intregi baterii de conducatori in puscarii sau obligati sa se retraga.
    E un caz – scoala. Johannis actioneaza la ordinele PPE si Berlinului si ne va duce intr-o prapastie abisala!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998