CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Cum a schimbat Dragnea legitimatiile parlamentarilor

3 comentarii / 2776 vizualizări / 2 octombrie 2019

Începînd din aceste zile, deputații au legitimații noi, demers neobișnuit, pentru că, de regulă acestea se distribuie la începutul mandatului. De această dată, a existat un motiv neașteptat pentru schimbare: conducerea Camerei a decis renunțarea la vechile legitimații pentru că ele purtau semnătura fostului președinte Liviu Dragnea. Cum aleșii nației nu pot funcționa cu legitimații semnate de un infractor condamnat, s-a luat decizia înlocuirii lor cu unele semnate de actualul președinte, Marcel Ciolacu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. „De mă voi scula, pre mulți am să popesc și eu!”
  A zis Lapusneanu dar asa va fae si Dragnea !!!
  Mai e putin si se va face dreptate !!!!

 2. Isi fac ambitiile pe banii nostri.

 3. Liviu Dragnea, zis coclitul, a fost, de departe, cel mai interesant lider al PSD si adevaratul gropar al partidului, constient sau inconstient. Esecul lui Dragnea a fost o veritabila izbavire pentru Romania, pentru ca la momentul 27 mai 2019 ne-am aflat efectiv in situatia de a ne fi suierat glontul pe la urechi. Planul secret al lui Liviu Dragnea, adevaratul program de guvernare si nu cel elaborat pentru uzul si auzul asistatilor social, era unul mai mult decat diabolic pentru tara si consta in proiectarea, conturarea si osificarea unui partid stat, principial exact dupa modelul PCR din perioada comunismului sovietic. Poate nu chiar cu 4 milioane de membri, ci cu numai 1,5 sau 2 milioane. Cum ar fi facut-o? Prin edificarea, consolidarea si mentinerea unui aparat de stat suprapopulat aproape exclusiv cu membri PSD, extrem de bine platiti din bani publici, fireste. Bani proveniti din mediul privat, romanesc sau strain, ori din imprumuturi, nu conteaza de unde sau cu ce cost. Cu cat datoria tarii ar fi fost mai mare si mai impovaratoare, cu atat mai mult ar fi crescut declalajul de putere si influenta intre bugetarii PSD si restul populatiei, cu atat mai usor de manevrat ar fi fost patura saraca, trusturile mediatice, micile intreprinderi romanesti si milioanele de angajati cu salariul minim din sectorul privat. De partea cealalta, realizand decalajul, fiecare bugetar PSD se va fi simtit dator sa faca exces de zel in indeplinirea „programului” partidului pentru a-si pastra pozitia sociala privilegiata. In acelasi scop, cu ocazia alegerilor, partidul -stat se va fi bazat pe fidelizarea membrilor si familiilor lor. Cat despre „partenerii” partidului stat, magistratii, institutiile judiciare si cele de forta, acestia sunt fidelizati deja prin salarii si pensii speciale imense.
  Totul ar fi fost atat de simplu si atat de evident incat opinia publica nu ar fi putut realiza ceea ce se intampla, de fapt in Romania, exact din cauza evidentei mult prea stridente. Ar fi fost precum aerul pe care il respiram si care, desi este probabil cea mai apropiata si importanta evidenta din lumea in care traim, nu-i realizam, de fapt, prezenta si influenta.

  Unde a gresit, de fapt, Liviu Dragnea? Nu a gresit cu nimic. Liviu Dragnea a fost el insusi deopotriva in grandoarea operei sale organizatorice si in nimicnicia personalitatii sale atat de derizorii de fiu de militian, sef de post intr-un sat sarac si insignifiant. Dupa mintisoara lui, si-a consolidat puterea si influenta inconjurandu-se de locotenenti selectati dupa chipul si asemnarea lui (mici borfasi de provincie) si, mai ales, indepartand pe toti liderii judeteni vechi asupra carora nu avea controlul sau pe pesedistii de la centru care isi bazau relativa lor independenta de opinie pe propria lor competenta profesionala, atat cata era.
  Cu un staff bazat pe Valcov, Codrin Stefanescu sau Olguta Vasilescu, nu e de mirare ca intreaga strategie de comunicare a PSD s-a redus la „am marit pensiile si salariile” de parca intreg electoratul Romaniei s-ar compune exclusiv din calici, nemancati si mate fripte.

  Cu toate acestea, este clar ca daca Liviu Dragnea si nu Viorica Dancila s-ar fi aflat acum la conducerea PSD, partidul ar fi fost mult mai greu de ingenuncheat. Trebuie sa fim recunoscatori completului de judecatori care l-a condamnat fara intimidare pe il lider maximo.
  Si inca ceva. Rezultatul alegerilor din 26 Mai a reflectat situatia politica din tara avandu-l in pozitie centrala pe Liviu Dragnea, aflat in plina evolutie pe scena politica. In chiar a doua zi, pe 27 mai, acest rezultat a incetat sa mai aiba vreo relevanta. Nimeni nu stie cu certitudine cum s-ar vota astazi pentru ca:
  1. Pro Romania a obtinut voturile exclusiv pentru faptul ca PSD era condus de Liviu Dragnea, in ziua votului. La fel, si ALDE isi datoreaza esecul aceleiasi cauze, alianta cu Liviu Dragnea.
  2. Opozitia s-a mobilizat la vot, in primul rand, pentru ca avea de luptat cu un PSD puternic si arogant, condus de un lider diabolic, in timp ce astazi, PSD este, si va fi multa vreme, un adversar mai degraba comic;
  3. PSD este in degringolada si in plin proces de disolutie, in structura sa actuala.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998