CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Cum a stricat guvernarea liberala un politician matur si responsabil

4 comentarii / 4079 vizualizări / 16 ianuarie 2020

Ce politician de excepție era Ludovic Orban odinioară. Matur, curajos și responsabil, mare adversar al asumărilor de răspundere de către guverne, în disprețul milioanelor de cetățeni, zicea el, inclusiv fără avizul CES, cîteodată. Și cum l-a stricat în timp record funcția de premier…

Miercuri, 10 iunie 2009 19:59:43
Orban: Asumarea e o sfidare la adresa societăţii, dacă nu se renunţă, PNL depune moţiune de cenzură

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că decizia Guvernului de a adopta Codurile juridice prin asumarea răspunderii este o sfidare la adresa societăţii româneşti, solicitând renunţarea la această „scamatorie” şi ameninţând Executivul cu moţiunea de cenzură.
„E o sfidare la adresa societăţii şi a fiecărui cetăţean român asumarea Codurilor fără o dezbatere parlamentare şi o dezbatere publică serioasă. Nu poţi să înlocuieşti peste noapte un cod civil care a avut o trăinicie de peste 150 de ani, să ştergi cu buretele şi să înlocuieşti un act normativ atât de durabil printr-un fuşerai făcut la comanda unor grupuri de interese. Solicităm Guvernului să renunţe la asumarea răspunderii, iar textele repsective să fie supuse unor dezbateri publice serioase, la care să participe reprezentanţii tututor organizaţiilor din societatea civilă. În caz contrar, PNL, aşa cum am hotărât cu mai mult timp în urmă, va înainta moţiune de cenzură împotriva Executivului”, a susţinut Ludovic Orban.
Orban a subliniat că cele patru coduri afectează viaţa a milioane de cetăţeni români şi nu pot să fie rezultatul „unei şuşe” între PDL şi PSD şi să nu fie rezultatul voinţei exprimate de opinia publică şi de cei mai importanţi reprezentanţi ai societăţii civile şi ai românilor care vor să îşi exprime punctul de vedere pe aceste coduri.

Luni, 10 august 2009
Orban: PNL, împotriva asumării răspunderii Guvernului pe legile pensiilor, educaţiei şi salarizării

PNL este împotriva asumării răspunderii de către Guvern pe legile pensiilor, educaţiei şi salarizării unice, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele formaţiunii, Ludovic Orban.
„Suntem împotriva asumării răspunderii pe aceste legi fundamentale, care afectează viaţa a milioane de români: legea pensiilor, legile educaţiei – sau Codul educaţiei, cum îi spune doamna Andronescu – şi de asemenea legea salarizării unice”, a spus Orban, după şedinţa conducerii liberale.
El a apreciat că „Guvernul îşi arată prin aceste anunţuri dispreţul profund pe care îl are pentru societatea civilă, dispreţul profund pe care îl are pentru tot ceea ce înseamnă organizaţii patronale şi sindicale, îşi arată dispreţul pentru cetăţenii României care au dreptul de a participa la elaborarea legilor, care au dreptul de a-şi spune punctul de vedere şi care nu sunt obligaţi să accepte nişte dictate ale Guvernului”.

Vineri, 3 decembrie 2010
Opoziţia a invocat în BP reunite lipsa condiţiilor legale pentru asumarea pe Legea salarizării

Vicepreşedintele Camerei Ludovic Orban (PNL) a susţinut, în şedinţa Birourilor Permanente reunite, că Guvernul nu ar trebui să-şi asume răspunderea pentru cele două legi privind salarizarea în absenţa avizului CES, a dezbaterii publice şi a unui studiu de impact care să însoţească aceste proiecte.
Parlamentarii puterii au susţinut, însă, că aceste condiţii nu sunt obligatorii în cazul acestei proceduri.
Ludovic Orban a invocat faptul că proiectele nu sunt însoţite de avizul Consiliului Economic şi Social (CES) şi nici de studii de impact, conform Legii privind tehnica legislativă, şi că acestea nu au fost supuse dezbaterii publice timp de 30 de zile, aşa cum prevede Legea 52 privind transparenţa deciziilor.
„Legile sunt făcute ca să fie respectate nu numai de cetăţeni, ci de cei care le-au făcut, în primul rând de către Guvern”, a atenţionat liberalul, el propunând ca procedura de angajare a răspunderii să fie demarată numai după îndeplinirea acestor condiţii legale.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Băiatul torționarului Orban nu are coloana vertebrală! Restul nu mai conteaza! Sa stai capra fara nici o remușcare arată ce fel de mâncator de șoareci a procreat securistul!

  2. Ludovic e un papagal, un maiamutoi, o marioneta ! Asta a fost de la nastere… La fel ca dubiosul de frate-sau ! Merg foarte bine cu Ghiolbanul de la Sibiu…

  3. Matur, in sensul de adult, dar nu responsabil !
    Cind te indopi cu spirt medicinal si calci copiii pe trecerea de pietoni, esti UN CRETIN IRESPONSABIL .
    La momentul respectiv, un liberal de-al lui, confia unui cerc de apropiati ca ”Orban era manga cind a lovit fata” !

  4. L- am văzut la Hotel Hilton in 2006 balabanidu-se pe scara cand cobora de la etajul 1 cu țigara i mana. O caricatură. Iar pe madam VIcepremier tinandu-se de manuta intr-un hotel la Sambata de SYs cam tot atunci. Un alcoolic si o taratura au ajuns sa conduca alaturi de Nazist si drogatu” Catu aceasta frumoasa si ghinionista tara.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998