CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum atrage USL fonduri europene: inchiriaza birouri de lux

0 comentarii / 1513 vizualizări / 28 decembrie 2013

Deputatul european Rares Niculescu a adresat Comisiei Europene o întrebare scrisă cu privire la legalitatea utilizarii de fonduri europene pentru închirierea unor birouri de lux destinate Ministerului Fondurilor Europene din România.
Deputatul european a cerut Comisiei precizari cu privire la legalitatea si mai ales moralitatea utilizarii a peste doua milioane de euro pe an ( 1.830.000 euro plus TVA) pentru un nou sediu de lux, de aproape 4000 de metri patrati, închiriat de la o societate privată.
„Acești bani ar fi suficienți pentru instalarea si sprijinirea a 100 de tineri fermieri in fiecare an”, a arătat Niculescu.
Având in vedere ca acești bani provin din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, deputatul Rares Niculescu a arătat ca fondurile europene sunt destinate creșterii nivelului de bunastare a romanilor si nicidecum sporirii confortului demnitarilor USL, care nu au demonstrat din nefericire prea multă competenta in absorbtia acestor fonduri – România se afla pe ultimul loc in întreaga Uniune Europeană.
Guvernul a aprobat recent un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede că Ministerul Fondurilor Europene se va muta într-o clădire de birouri privata, urmând sa achite o chirie lunară de 19,8 euro pe metru pătrat plus TVA. Suprafața închiriată este de 3.853 mp, in condițiile in care numarul maxim de posturi pentru Ministerul Fondurilor Europene este de 304, inclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.
Ministerul Fondurilor Europene a precizat că banii de chirie vor fi achitaţi din fondurile alocate Programului Operaţional Asistenţă Tehnică, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998