CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum au incalcat Basescu si MRU legea sigurantei nationale

0 comentarii / 1442 vizualizări / 7 februarie 2012

Nu știm încă dacă Mihai Răzvan Ungureanu va fi premier, dar știm deja că a încălcat o lege majoră a statului, la pachet cu însuși președintele României, cel care l-a desemnat aseară candidat la fotoliul de premier. Mai precis exact una dintre legile pe care amîndoi aveau sarcina să o respecte mai abitir ca pe multe altele: legea siguranței naționale.

Legea 51/1991, a siguranței naționale, prevede la art.26 următoarele: ”salariații organelor de informații și ai celor cu atribuții în domeniul siguranței naționale nu pot face parte din partide sau din alte organizații cu caracter politic ori secret și nu pot fi folosiți în scopuri politice”.

Cum desemnarea ca premier este un scop eminamente politic, iar antamarea de negocieri politice cu partidele, implicarea în selecția unor miniștri și în elaborarea unui program de guvernare, la fel, rezultă că directorul SIE ar fi trebuit să își prezinte demisia din serviciul amintit ÎNAINTE de a accepta măcar nominalizarea de către președinte.

Reamintim în treacăt că, zilele trecute, ofițerul Alexandru Gheorghe, implicat în protestele din Piața Universității, a fost exclus din armată după ce Consiliul de judecată al ofițerilor din Flotila 71 Aeriană l-a găsit vinovat, între altele, de “acordarea de interviuri și declarații reprezentanților mass-media civilă, fără a păstra echidistanța politică a armatei ”.

Deocamdată, directorul SIE nici măcar nu s-a oprit din acordarea de interviuri și declarații politice. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998