CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum bate Alina Gorghiu campii Constitutiei

2 comentarii / 3309 vizualizări / 4 aprilie 2016

O declarație stupefiantă a liderului PNL, Alina Gorghiu, arată pentru a nu se știe cîta oară că liberalii uită de la mînă pînă la gură chiar și în ceea ce privește cele mai importante decizii în stat. Altfel nu se explică declarația năucitoare de ieri, potrivit căreia ”Putem face alegeri în două tururi dacă CCR se pronunţă cu câteva zile înainte de 5 iunie (ziua alegerilor n.n.)”.

Gorghiu a explicat, ieri, la Pro TV, că în pofida scepticismului unora, este timp suficient pentru ca instanţa de contencios administrativ să trimită dosarul la Curtea Constituţională care să dea o decizie, astfel încât alegerile locale să se desfăşoare în două tururi de scrutin.

“Acum ştiu argumentele celor care privesc cu scepticism (…) Eu nu cred că timpul ar trebui să blocheze un demers care duce la ideea de democraţie în România şi la legitimitatea primarilor. E timp suficient şi dacă se pronunţă (CCR-n.r.) cu câteva zile înainte. Avem tot timpul din lume să organizăm, după două săptămâni de la data de 5 iunie, alegeri”, a mai susţint copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu uită un mic aspect, însă: Curtea Constituțională a tranșat de mult posibilitatea modificării aberante a legislației electorale cu prea puțin timp înaintea alegerilor, explicînd limpede și de trebuie văzute lucrurile astfel.

Mai precis, în ianuarie 2012, la solicitarea PSD și PNL(!!!), CCR a declarat neconstituțională modificarea legii alegerilor, propusă de guvernul Boc, în sensul comasării alegerilor locale cu cele parlamentare.

În motivarea deciziei, judecătorii Curții arătau, între altele:

„Legea criticata, modificand cu mai putin de un an inaintea alegerilor procedura de desfasurare a acestora, se abate de la dispozitiile invocate. O asemenea modificare legislativa intempestiva poate fi de natura sa creeze dificultati suplimentare autoritatilor insarcinate cu aplicarea sa, sub aspectul adaptarii la procedura nou instituita si operatiunile de ordin tehnic pe care aceasta le presupune”.

Altfel spus, o lege electorală nu poate fi modificată cu mai puțin de un an înaintea scrutinului fie și numai pentru că autoritățile însărcinate cu organizarea votului ar fi date peste cap, tehnic vorbind, de schimbarea prevederilor.

Alina Gorghiu vorbește, senină, de schimbarea dramatică a legii cu doar două săptămîni înaintea alegerilor.

Comentariile sunt, credem noi, de prisos. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. La ce va asteptati de la un personaj de banc al carui IQ este subunitar?

  2. Intr-adevar aceasta femeie este total dezechilibrata.
    Oare PNL nu avea oameni destepti in loc de aceasta incopetenta ? Dar ei au pus-o in frunte, caci nu au nici acum oameni destepti si nu corupti.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998