CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum creste cand scade?

0 comentarii / 1465 vizualizări / 29 iulie 2014

Cu putin timp inainte de a-si lansa cadidatura la Craiova, intr-un moment cand duhurile rele sunt alungate din fostul sediu USL, domnul Victor Ponta anunta triumfal, in calitatea sa de premier, o noua crestere. Si incasari mai mari in trezorerie. Daca il credem, economia Romaniei, sub inteleapta sa conducere, incepe sa duduie. In acelasi timp, noul Cod Fiscal este inspaimantator. Cresc, din nou, taxele si impozitele. Contradictia in termeni este evidenta. Undeva este inselatorie si minciuna.

O inselatorie si o minciuna de sorginte electorala. Se apropie alegerile. Prezidentiale. Victor Ponta incearca din rasputeri sa convinga populatia ca, sub umbrela PSD, vine prosperitatea. Sa admitem ca premierul nu minte cand spune ca exista incasari mai mari la buget. De unde vin ele? Din impozite si taxe. Iar impozitele si taxele sunt mai mari decat inaintea guvernarii Ponta. Sa admitem ca ANAF a performat din punctul de vedere al incasarilor. Ca este adevarat ce a spus, astazi, Victor Ponta. In sensul ca s-a colectat mai mult de la cetateni si mediul de afaceri. Sa admitem ca datele statistice, tot oficiale, tot furnizate de Guvernul Romaniei, valabile acum o saptamana nu mai sunt astazi reale. Ce spuneau aceste date oficiale? Ca in prima parte a acestui an colectarea a fost mai mica cu aproape cinci miliarde de lei decat era previzionat. Previzionat tot de catre Guvernul Ponta, nu de altcineva. Sa admitem ca nu este adevarat ca din TVA colectam, din ceea ce ar trebui colectat, sub 15%. Sa spunem deci, de dragul premierului Victor Ponta, ca, intr-un interval de cateva zile, broscuta s-a dat de trei ori peste cap si s-a trasformat in printesa. Iar contraperformanta Guvernului in materie de colectare de bani la buget s-a metamorfozat in performanta.

Daca asa ar sta lucrurile, daca Romania creste, si inca viguros, plasandu-se pe primul loc in Europa, este foarte bine. Este o veste exceptionala pentru cetatenii acestei tari. Si atunci, ma asteptam si cred ca se asteptau si ei ca Guvernul nostru sa procedeze asa cum procedeaza, intr-o asemenea situatie, oricare alt guvern din lume. Respectiv, atunci cand exista crestere la venituri, se iau masuri de descrestere la impozite si taxe. Sistemul de impozitare si taxare, intr-o economie care evolueaza pozitiv, se relaxeaza. Oamenii, fie ca sunt persoane, fie ca reprezinta mediul de afaceri, platesc biruri mai putine si mai mici. In niciun caz mai multe si mai mari.

In Romania, aceasta realitate a economiei aplicate este intoarsa pe dos. Guvernul ne anunta ca stam mai bine si, in acelasi timp, creste birurile. Povara fiscala apasa mai rau pe umerii acelor oameni carora li se spune ca e mai bine. Care este adevarul? Daca Guvernul Ponta minte atunci cand vorbeste de o crestere, contrazicand datele oficiale de acum o saptamana care prezentau o descrestere, atunci cetateanul are dreptul sa stie ca minciuna are sorginte electorala. Victor Ponta incearca sa-l pacaleasca pe cetatean, pentru a-i fura votul. Pentru ca furt este atunci cand incerci sa obtii, prin minciuna, o favoare din partea oamenilor. Daca insa Romania este intr-adevar in crestere, iar Guvernul nu minte cu calculatorul ultimelor zile, atunci, din nou, trebuie sa ne punem intrebarea: In ce scop a decis Guvernul, prin noul Cod Fiscal, ca birurile sa creasca? Vrea Guvernul, Doamne fereste, ca in anul urmator, sa opreasca cresterea? Daca exista un asemenea program, atunci el este criminal. Poate fi taxat drept subminarea economiei nationale. Si, din nou, ma intreb: Daca Victor Ponta anunta cu o mana, pentru 2015, o crestere masiva de biruri, cat tupeu trebuie sa aiba ca, folosind cealalta mana, sa le ceara romanilor sa-l voteze? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998