CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum e, domnule presedinte? E legal?

0 comentarii / 2013 vizualizări / 28 ianuarie 2014

Este vorba despre Alba ca Zapada. Cea pentru copii mari. Nascocita de un consilier prezidential. Pe nume Sebastian Lazaroiu. Om cu multa imaginatie. Si care se exprima plastic. Alba ca Zapada, in viziunea sa, iata materializata acum, este un partid nou. Faimoasa Miscare Populara. Nou nout. Cu oameni vechi. Partid prezidential. Clocit la Cotroceni. Si mosit tot acolo. Pe bani publici. Cu functionari publici. E legal? E legal, domnule presedite?

Nu este important pentru demersul editorial de fata in ce masura „Miscarea Populara”, care asteapta sa primeasca botezul justitiei pentru a se putea inscrie in campania electorala, este sau nu este cu adevarat un nou partid. Care sa ia politica in piept si de la zero. Imaculat. La fel ca Alba ca Zapada din povestile pentru copii. Si daca este imaculata, si daca este maculata, si daca este de stanga, si daca este de dreapta, si daca este sau nu un vehicul suta la suta prezidential, Miscarea Populara este pentru moment interesanta doar sub aspectul „iamculatei” sale conceptiuni. De ce?

Constitutia ii interzice presedintelui Romaniei sa faca politica in favoarea vreunui partid. Ori in defavoarea vreunui partid. Legile statului, inclusiv cele anticoruptie, ca sa nu mai vorbim de Legea partidelor, pedepsesc cu asprime utilizarea banilor publici in beneficiul unor formatiuni politice. De asemenea, cum este si logic, este interzis ca functionarii publici, adica acei salariati, demnitari sau nu, care primesc bani de la buget, sa lucreze in beneficiul unor partide. Ce avem, din aceasta perspectiva, de observat si de comentat in legatura cu Miscarea Populara?

Trec in mare viteza peste faptul ca, dintre miile de notari din Romania si dintre miile de avocati, fix fiica presedintelui, Ioana Basescu, este cea care si-a asumat mareata sarcina de a inregistra noul partid. Trec cu aceeasi lejeritate si peste detaliul ca el a fost proorocit, cu surle si trambite, de Sebastian Lazaroiu din postura sa pe atunci de consilier prezidential. Dar ce urmeaza? Nu numai presa, ci si declaratiile aparatului tehnic de la Cotroceni dovedesc ca, initial, de formarea acestui partid s-au ocupat mai multi consilieri in incinta Palatului Prezidential. Oameni platiti din bani publici, utilizand infrastructura electronica, dar si de alta natura a institutiei prezidentiale si in timpul activitatilor prezidentiale, au facut primele racolari in vederea constituirii noului partid. Las la o parte faptul ca Miscarea Populara, in ciuda aplombului prezidential care a lansat-o la apa, pare a fi ramas cantonata undeva intr-un fiord al furtunoasei politici romanesti. Acum insa cartile sunt date si mai mult pe fata. As spune eu chiar ostentativ. In mod oficial, se pregatesc pana vineri sa-si ia startul pentru a-si ocupa locurile pe care si le-au pregatit in ultimul an, utilizand resurse publice, mai multi consilieri prezidentiali. Ei vor deveni diamantele din coroana Albei ca Zapada.

Cine sunt corifeii Miscarii Popular-prezidentiale? Domnul Adrian Radulescu, consilier prezidential in Departamentul Politici Economice si Sociale de la Cotroceni. Fost secretar de stat la Agricultura in Guvernul Boc. Un neomosier. Amestecat pana in gat si in afacerea Nana. Om nou. Numai potrivit pentru Alba ca Zpada. Gabriel Berca, fost parlamentar PDL, fost ministru de Interne in Guvernul Boc, sindicalist experimentat, consilier prezidential in Departamentul pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila. Razvan Murgeanu, unul dintre veteranii PDL. De pe vremea PD. Fost viceprimar pe listele acestui partid, la capitala. Consilier de stat chiar la Cancelaria Presedintelui. Si, in fine, se pregateste de start si omul cel mai informat. Evident, dupa presedintele Traian Basescu. Este vorba de Daniel Moldoveanu, nimeni altul decat consilierul prezidential aflat in fruntea Departamentului Securitatii Nationale. Adica cel care primeste, filtreaza si analizeaza in beneficiul presedintelui toate informatiile furnizate de comunitatea serviciilor secrete.

Curata Alba ca Zapada! Dar si extrem de smechera fatuca. Pentru ca, nu-i asa, ea are acces direct la toate resursele de informatii. Despre prieteni si despre adversari. Ne dam seama, asadar, ca, inca din start, Miscarea Populara beneficiaza de o redutabila arma pe care o poate utiliza in batalia politica cu celelalte partide. Nu numai ca stie totul despre oricine, dar Miscarea Populara dispune indirect si de un numar imens de „acoperiti” in toate domeniile. Si mai ales printre agentii de influenta ai societatii. Chestiunea este profund imorala. Dar si suta la suta penala. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998