CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum explica Europa libera optimismul lui Timmermans privind Romania

4 comentarii / 12166 vizualizări / 2 martie 2018

Între organele de presă care au remarcat – poate cu ușoară nedumerire – atitudinea neașteptat de optimistă a prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans, după vizita la București se numără și prestigioasa Europa liberă, într-o analiză realizată de Sabina Fati. Aceasta are și o teorie interesantă, menită să explice amabilitatea olandezului.

De ce vede Timmermans partea plină a paharului de la București, se întreabă, încă din titlu, E.L.?

”Nu a dat verdicte, nici negative, nici pozitive, dar a încurajat guvernul că ar putea scăpa de Mecanismul de Cooperare și Verificare dacă respectă condițiile impuse de la Bruxelles. Timmermans a mărturisit că prim-ministrul Viorica Dăncilă ar vrea ca România să nu mai poarte povara MCV anul viitor când România va prelua președinția rotativă a UE”.

”Tendința discursului înaltului oficial de la Bruxelles a fost mai degrabă pozitivă. Timmermans a amintit că România a obținut în ultimii 20 de ani multe progrese în ce privește independența justiției: “este ca și cum ați fi alergat un maraton și acum sunteți pe ultima sută de metri” a explicat prim-vicepreședintele Comisiei Europene îndemnând România să alerge mai departe spre “linia de finiș”, nu “în sens invers”. “Nu vă opriți, nu stați pe loc și, pentru numele lui Dumnezeu, nu începți să alergați înapoi” i-a sfătuit exasperat Frans Timmermans pe liderii români. Exasperarea vine pe fondul regreselor făcute de România în domeniul justiției în ultimii cinci ani, totul pe o tendință de contractare și restrângere a Vechii Europe” mai relatează postul.

”Totuși, Timmermans preferă să vadă partea plină a paharului” se remarcă, per ansamblu, în analiză.

De ce?
O posibilă explicație:
”În încercarea de a-și ajuta tovarășii socialiști, aflați la guvernare în România” afirmă Sabina Fati, arătînd că Partidul olandez al Muncii, din care provine, este, la fel ca PSD din România, parte a Partidului Socialiștilor Europeni. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Sabina Fati mananca rahat asa cum ne-a obisnuit de ani de zile!
    Daca-i place, pofta buna!

  2. Pues yo tengo treinta y pocos y me ha encantado el post. La mayoría de blogers jóvenes no me inspiran nada, pues me parece que van disfrazadas para lo que es el día a día de cualquier mujer común. Además como bien dices, perpetúan un modelo estándar de belleza inalcanzable. Este artículo deuestra que la belleza, el estilo y el gusto por la moda no tienen edad. Me quito el sombrero. Feliz día!

  3. Subscriu la cele spuse de LUCIDU

  4. Pues yo tengo treinta y pocos y me ha encantado el post. La mayoría de blogers jóvenes no me inspiran nada, pues me parece que van disfrazadas para lo que es el día a día de cualquier mujer común. Además como bien dices, perpetúan un modelo estándar de belleza inalcanzable. Este artículo deuestra que la belleza, el estilo y el gusto por la moda no tienen edad. Me quito el sombrero. Feliz día!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998