CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum i-a emanat ”strada” pe urmasii celor care au ars-o in 1989: Mihnea Motoc

5 comentarii / 8237 vizualizări / 16 noiembrie 2015

Noul ministru al Apărării, Mihnea Motoc, este nepot, dupa mamă, al lui Gheorghe Diaconescu, fost procuror militar, pe care revoluția l-a prins în postul de procuror general adjunct al RSR. Din acea poziție, unchiul lui Motoc s-a ocupat de arderea cadavrelor de la Timișoara, ale celor care ieșiseră
în stradă pentru o lume mai bună.

Profesor universitar şi doctor în drept, avocatul Gheorghe Diaconescu a apărat, în ultimii ani dinaintea morții survenite în 2008, clienți precum Adrian Năstase, Gheorghe Copos, Dan Ilie Morega, Cristian Borcea.
Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Doru Mărieş, declara acum cîțiva ani, într-o conferinţă de presă, că în zilele Revoluţiei, procurorul general adjunct Gheorghe Diaconescu a fost trimis la Timişoara de Nicolae Ceauşescu personal pentru a găsi o ”soluţie” privind victimele din perioada 16-20 decembrie 1989. Ulterior, Gheorghe Diaconescu avea să ajungă avocatul fostului general Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei Române, dar şi al social-democratului Adrian Năstase în dosarul legat de averea sa. „Gheorghe Diaconescu a avut grijă să nu se facă autopsii, a avut grijă să dispară morţii de la Timişoara, unii fiind trimişi la Bucureşti şi arşi”, a spus Mărieş. El a mai afirmat că Gheorghe Diaconescu a rămas după 1990 adjunctul noului procuror general Gheorghe Robu şi a instrumentat dosarele post-revoluţie împreună cu Mugurel Florescu şi Dan Ion – pe atunci şeful Parchetelor militare – toţi fiind prieteni ai generalului Victor Atanasie Stănculescu şi ai lui Ion Iliescu.

La 26 de ani de la momentul în care bătrînul procuror comunist, unchiul Gheorghe Diaconescu ardea cadavrele tinerilor ieșiți în stradă, un alt procuror comunist, dar mult mai tînăr, nepotul Mihnea Motoc, ajunge ministru grație altor tineri care au ieșit în stradă. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Nu stiu daca Gh.Diaconescu ar fi fost cel cu faptele abominabile de la Timisoara pentru a fi acuzat nepotul dupa mama al acestuia,iar marturia citata (unica)nu stiu daca ar putea fi declarata absolut credibila,in lipsa oricaror cercetari care,la vremea lor s-ai desfasurat.Dar ceeace cunoastem cu totii indubitabil e faptul ca Bogdan Olteanu,vicepresedinte al Bancii National a Romaniei este nepotul tovarasei Ghizela Vass,fosta sefa a Sectiei Internationale a CC al PCR.Asta dupa ce ani buni a fost ditamai liderul liberal bine apreciat de colegi,care l-au propulsat,ca recompensa,in actuala functie.Cat il priveste pe viitorul – posibil ministru al apararii mi se pare incontestabila prestatia sa in structurile Ministerului de Externe,de peste 25 de ani.Nimeni,dupa cate stiu,nu a avut obiectii asupra activitatii sale.Atunci de ce sa nu i se acorde si lui aceiasi sansa ca lui Olteanu ?Mi-amintesc,din alte vremuri,nu din cale afara de indepartate,simplul fapt ca erai ruda cu un „dusman al poporului”iti asigura consistente stagii in temnite,daca nu mai rau.Le continuam sub alte forme ? Daca da,sa fim atunci consecventi in toate cazurile.

  2. […] Sursa: In politics […]

  3. Citind articolul am avut impresia ca am in fata mea o groapa de gunoi si cautatori (de culoare).Chiar asa si pentru asa ceva se primesc bani?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998