CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum i-au rezolvat ”ucrainenii” în 24 de ore pe Seymour Hersh și megascandalul Nord Stream

22 comentarii / 4504 vizualizări / 8 martie 2023

A început cu dezvăluiri pe surse ale New York Times, a preluat rapid presa germană, prin Die Zeit, apoi au venit și restul. S-a rezolvat cu aruncarea în aer a Nord Stream 1 și 2: ucrainenii au comis-o. Azi, au continuat să vină tot felul de informații și confirmări de peste tot. Și uite așa, s-a îngropat rapid scandalul imens amorsat de marele jurnalist Seymour Hersh cu ale sale dezvăluiri că americanii au aruncat în aer gazoductele, cu mîna norvegienilor.

În 24 de ore, s-a aflat din felurite surse anonime că cele două conducte au fost aruncate de un grup ”pro-ucrainean” și anti-Putin, practic șase haiduci, dintre care cel puțin doi sunt ucraineni. Comanda și finanțarea ar aparține unui sponsor misterios, despre care nu știm mare lucru.

Autoritățile ucrainene au negat prompt presupusa implicare a Ucrainei în exploziile de la conducte, care au avut loc în septembrie 2022. Sursele NYT au refuzat să dezvăluie natura informațiilor, metodele de obținere a acestora sau orice detalii cu privire la greutatea dovezilor pe care le conțin, adăugând că nu au concluzii ferme cu privire la sabotajul la conductele Nord Stream.
Mykhailo Podoliak, un consilier al administrației prezidențiale a Ucrainei, a răspuns dezvăluirilor New York Times, spunând că țara nu a fost implicată în exploziile de la gazoductele rusești și nu are informații despre niciun agent pro-ucrainean care ar fi putut face acest lucru.

Serviciile de informații occidentale nu exclud să fi fost o operațiune sub steag străin pentru a prezenta Ucraina drept autor, dar anchetatorii germani nu au găsit nicio dovadă care să susțină un astfel de scenariu, se arată într-un raport citat de ARD, Kontraste, SWR și Die Zeit.

”Trebuie să lăsăm aceste investigații să se încheie și numai atunci ar trebui să ne uităm la ce acțiuni ulterioare ar putea sau nu ar fi adecvate”, a declarat, la rîndul său, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

În mod normal, noul scenariu ar trebui să creeze probleme Ucrainei. Teroriștii sunt teroriști indiferent de idealuri.
Și știm că a mai existat un grup de ”haiduci”, cîndva, numit al-Qaeda, condus de un sponsor greu pe nume Bin Laden, care și-a manifestat ura față de regimul de la Washington aruncînd în aer tot două obiective, clădirile World Trade Center. Sabotaj în urma căruia SUA a declanșat aproape instantaneu războiul contra Afganistanului, întins pe două decenii. Iar statele care l-ar fi adăpostit ori sprijinit pe Bin Laden au fost amenințate cu represalii crunte.
În mod normal, și sabotorii de acum ai Nord Stream ar trebui declarați oficial teroriști și hăituiți atît de Ucraina, cît și de Germania, cu sprijinul tuturor statelor NATO.

Teza că sabotorii au legătură cu Ucraina ar fi o lovitură de imagine dată regimului de la Kiev, ridicînd, oarecum, mingea la fileu lui Putin, cel care i-a făcut adesea teroriști pe ucraineni.

Nu credem că se va întîmpla mare lucru, însă, astfel că ”pagubele” ucrainene vor fi minime. Probabil că investigațiile vor dura pînă la Sfîntul Așteaptă, eventual se vor găsi niște anonimi țapi ispășitori la un moment dat, care să fie pedepsiți exemplar.

Important e că s-a reușit rapid și eficient îngroparea scandalului imens amorsat de Seymour Hersh, ale cărui acuzații începuseră să prindă teren la nivel mondial, agitînd puternic spiritele mai ales în Germania și punînd SUA într-o situație delicată. Aproape te întrebi dacă nu pentru asta l-au chemat pe Scholz la Washington, cu trei zile înainte de explozia noilor dezvăluiri. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

22 Comentarii

 1. Minciuni. Doar cretinii cred ca niste agenti non-statali pot arunca in aer conducte facute sa suporte presiuni la sute de m pe fundul marii. SUA si Norvegia, niste state criminale si teroriste. Aceasta tentativa de a arunca vina pe ucrainieni tocmai ca intaresc suspiciunea si confirma ca ele sunt criminalele.

  • Ai văzut videoul cum a scos FSB în 5 martie 2023 bomba de sub maşina miliardarului rus Konstantin Malofeev, supranumit „oligarhul ortodox“ şi fidel lui Putin, pusă acolo de gruparea lui Denis Kapustin-Nikitin?
   Absolut identic a fost plasată, conform FSB, în august 2022, şi bomba de sub masina lui Dughin, „filozoful lui Putin”, iar atunci a decedat Daria Dughina, fiica filozofului naţionalist antiglobalist.
   Deci sunt în stare să pună bombe, oricâte spume faci tu, Ţâţeo.
   Şi nici nu contează executanţii, ci comanditarii.
   Iar acesta este, în faţă, Ilya Ponomarev, secondat din spate, de la Londra, de miliardarii Hodorkovsky şi Nat Rothschild, care vor şi cer deschis inclusiv moartea lui Putin.
   Cei doi ultrabogaţi evrei de la Londra au toată puterea de a comanda și finanța (putând fi cu uşurinţă „sponsorul misterios”), orice act terorist, de orice amploare, şi de a obţine şi cooperarea tacită şi de la distanţă şi a unor servicii secrete, precum cel britanic sau ucrainean.
   Aşa ca Ţâţea, tu eşti dobitocul care îndrugă minciuni (căci nu există minciuni pe o tablă de şah, ci posibilităţi) şi mănânci căcat cu mare plăcere, din obişnuinţă, Salivică-Sifilică, cretinul scolii de tablagii.

  • Google dupa: Khodorkovsky & Rothschild
   boilor cretini, sau macar
   http://themillenniumreport.com/2014/11/khodorkovsky-passed-yukos-shares-to-rothschild-bank/

  • Într-o lume a globalismului privat „occidental“, a marelui capital privat, şi a încetării sau diminuării suveranităţii naţinunilor şi a statelor, doar „inocenţii“ (simplii la cap) nu pot să vadă că voinţa privată prevalează, statele şi serviciilor lor fiind subordonate acesteia şi nu voinţa motrice.
   Cei mai mulţi dintre „inocenţi“ nu reuşesc să înţeleagă şi să întrevadă nici 1% din mersul lumii. Iar dintre ceilalţi, cei care mai pricep, majoritatea trec „de partea puterii“, a minciunii şi a ascunderii adevărului
   Sunt Grupul Bilderberg sau Forumul de la Davos entităţi statale? Sunt entităţi private supra-statale, care fac de capul lor agenda lumii, şi, în culisele întrunirilor lor, trag sfori şi complotează continuu împotriva suveranităţii naţiunilor-stat.
   Ţâţea e doar un prost sau un ticalos

 2. Din pacate pentru americani, tentativa asta de a arata cu degetul pe ucrainieni, care , in paranteza au recunoscut ca serviciul lor de informatii a aruncat in aer masina Dughinei, arata ticalosia de care sunt in stare americanii. Ca si in Georgia, acum 20 de ani, sunt in stare sa dea la rechini imediat pe protejatul lor. Asa cum au alimentat cu arme ISIS in Irak si Siria, apoi i-au ajutat sa iasa dintr-o incercuire a armatei ruse, dar pana la urma i-au ucis cand nu au mai avut nevoie de ei…. Asa si ucrainienii si Zelenski sa se teama pentru ca deja Bild este la al doilea articol in decurs de cateva zile in care plaseaza intreaga vina pentru dezastrul militar doar pe umerii lui Zelenski… Iar americanii tocmai ce acuza Ucraina ca ar fi sabotat conductele ceea ce este imposibil pentru ca si atentatul nereusit asupra podului din Crimeea a fost facut cu ajutorul planificarii britanicilor, desi si acest sabotaj, daca ar fi fost facut de ucraineni, ar fi avut nevoie de aprobarea Suediei si a Norvegiei, tarile care supravegheaza zona. Harta traseelor conductelor submarine nu este cunoscuta decat statelor NATO si Rusiei. Ucraina nu are scufundatori in Marea Baltica si nici capabilitate de a duce cantitati enorme de explozibil pentru a detona patru conducte separate, prin teritoriul NATO.

  Doar cretinii cu niciun neuron inghit povestea asta. Si prostii de la Antena 3.
  Dar, chiar si actiunea de a lansa fumigena asta, indica disperarea regimului de la Washington. Din cele 50 de state care inarmau Ucraina, doar 30 mai accepta acum sa fie parte dintr-un tribunal creat ad-hoc. Macron este luat la suturi in Congo, in Mali. Este trimis la plimbare. Ministrul de externe german in vizita din India este primit doar de gardianul aeroportului, in timp ce omologul rus are protocol de prim rang la scara avionului. Belarusul este primit in China cu un protocol cu totul exceptional pe care nici americanii nu l-au avut si i se accelereaza intrarea in SCO……. Lumea se schimba in fiecare saptamana si americanii sunt disperati.

  Mikhail Khodorkovsky was a Russian tycoon who rose to fame in the 1990s when he acquired state oil assets in dubious auctions. He was ranked 15th on the Forbes billionaires list with a personal worth of $15 billion.0 However, he won’t see a penny of the $50 billion ordered by The Hague Court of Appeal to compensate the majority shareholders of oil giant Yukos.
  – acest sarman dezmostenit, care in acest moment este un fel de Columbeanu falit, este un nou exemplu despre cum americanii isi arunca uneltele la cos, acuzandu-le de chestiuni imposibile. Acest sarman falit nu are bani nici de taxi.

  • si nici tu nu esti vreo capacitate, dimpotriva.
   Averea şi puterea Rothschidzilor nu e pe numele personal şi nu e numai în bani (oricum ascunşi în companiile controlate în semi-secret, fără expunere mediatică), ci şi în reţeau de oameni şi de companii suveică controlate de ei. Faci pe savanta, ca Ceauşeasca, pentru că ai aflat numele întreg al unuia din Rothschildzii londonezi, ţoapă proastă cu ifose. Să nu mai auzi tu ce nu vrei? Dai ordine, umflat-o de osânza suficienţei?
   „Talentul” clanului Rothschild nu stă în conturile cu cash la vedere (să le vezi tu, Şarla, banii şi să faci pe daştapta pe aici), ci mai ales în averea ascunsă şi în realizarea cât mai discretă de mari joncţiuni de interese în lumea marii bogăţii globale, care controlează şi statele, unind-o în diverse interese de dominaţie.
   Tot de pe statele de plată ale Rothschildzilor, aripa din Franţa a clanului (condusă de David de Rothschild) a fost propulsat şi Macron drept preşedinte al Franţei.
   Ştii tu mai multe şi mai bine, Şarlă, şi decât jurnalistul şi autorul britanic Jack Andrew, autorul lucrării Inside Putin’s Russia?
   Andrew arată şi cum, în varianta lui Hodorkovski, activitatea „societăţii civile“ din Rusia se cheamă Fundaţia Rusia Deschisă (Open Russia Foundation), având sediul la New York, ca şi fundaţia lui George Soros, Open Society Foundation, şi că „Numele asemănător al acestor organizații nu a fost o coincidență – Andrew referindu-se la fundaţia lui Hodorkovski şi la cea a lui Soros, Fundaţia pentru o Societate Deschisă -, căci Soros începuse să-şi mai reducă activitatea în Rusia, dar a primit noi asigurări din partea lui Hodorkovski că îşi putea relua jocul“. Soros fusese scos cu organizaţiile lui de către Putin din Rusia.
   Mihail Hodorkovski era „cel mai bogat om din Rusia“. El deținea 36 la sută din acțiunile de la gigantul petrolier Yukos, iar la Menatep avea alte 60 la sută. Ceilalţi asociaţi ai săi aparţineau unui grup de evrei ruşi care au dobândit şi cetățenia israeliană, care din 2022 au acţionat pentru ca şi Israelul să susţină Ucraina împotriva Rusiei.
   Iar acum Hodorkovsky şi Nat Rothschild îl au instalat ca şef de operaţiuni în Ucraina pe Ilya Ponomarev, fost director la Yukos şi duşman de moarte al lui Putin şi al Kremlinului.
   La rândul lui, Ilya Ponomarev, subordonat lui Hodorkovski, organizează şi reprezintă în Ucraina şi în afara ei grupările paramilitare Legiunea Rusia Liberă (LSR Legion Svoboda Rossii sau Freedom of Russia Legion) şi, mai ales, Corpul Voluntarilor Ruşi (RDK, Russkiy Dobrovol’cheskiy Korpus sau Russian Volunteer Corps), care au acţionat la începutul lui martie 2023 ca sabotori terorişti, în vestul Rusiei, în regiunea Briansk.
   Aceştia sunt dintre cei mai instruiţi terorişti, iar Kasputin Nikitin (şeful RDK, subordonat lui Ponomarev) era şi practicant de arte marţiale extreme în Germania, unde a ajuns din Rusia în 2001 printr-un program de emigraţie al evreilor, recrutându-şi oamenii după performanţele fizice, campioni chiar.
   În 2012 au vrut, cu bani de la Londra (200 milioane de dolari), să organizeze la Moscova o revoluţie marca Soros care să îl răstoarne prin violenţă pe Putin, dar au fost prinşi şi închişi (unii), Ponomarev scăpând cu fuga la Kiev, unde colaborează şi cu serviciile secrete ucrainene, ca şi Kasputin (iniţial reţinut de acestea, în 2019).
   Tot Rothschildzii sunt cei care se ocupă de datoriile externe ale Ucrainei şi o consiliază financiar din 2017 (a se vedea ştiri precum „Reuters: Ukraine picks Rothschild as advisor, hopes for debt swap”), aşa cum îl consiliază şi pe Koloimoiski („patronul lui Zelenski“)

   Dar mai bine „să nu mai auzi“ ceea ce este real, Sifilică Salivică Şarlă, ca să aberezi tu plină de aere şi de fumuri la cap, care şi când citeşti ceva pentru prima oară, dar faci imediat pe savanta fără să pricepi prea mult, ca orice proastă din fundul Moldovei, altă coană Leana, proasta satului!

   • Plimba ursul si tampeniile cu alde-Rothschild…. ti-ai gasit senilul si banalul, un bancher mediocru. Daca ai avea minime cunostinte despre evreii elvetieni care se joaca de-a contii, baronii si bancheri pe deasupra, o sa afli ca le place misterul, le plac zvonurile despre puteri obscure de a face bani, de a se lipi de guverne … dar in fapt nimic nu este adevarat. Sunt niste escroci, semi-miliardari si atat…… Gata cu Rotschild, pleaca naiba de aici ca esti un cretin de bubui.

    • Nathaniel Philip James Rothschild, sforarul lodonez tovarăş cu Horokosvsky are 52 de ani şi susţinerea de la Londra lichidarea lui Vladimir Putin. E născut în 1971, deci care ”senil”, când e la apogeul maturitatii? Senil poate eşti tu, Şarlă. Tu nu ai deloc „minime cunoştinte” in nici o privinţă, cum vrei să laşi impresia, că te-ai pricepe la ce mesteci public, ci te prezinţi cu totul ca o impostură explozivă (tu „bubui”, prostie).
     Şi faptul că îţi închipui că tu comanzi aici altora să tacă şi să ”plece“, arată starea avansată de demenţă in care te afli, Şarlă bolnavă.

   • si zeci de mii de subordonati, Nu e reprezentata deloc de vreu batran senil, cum vorbesc ignorantii ca sa se afle in treaba
    Iar seful aripii din Franta al clanului financiar global Rothschild, anume David de Rothschild, l-a crescut pe Macron pana ce acesta a ajuns presedinte al Frantei si sunt si acum conectati. Alexandre Guy Francesco de Rothschild (nascut in 1980, deci are 43 de ani, nu e vreun „senil”), este din 2018 succesorul si seful actual al afacerilor Rothschild cu baza in Franta. Acest Alexander de Rothschild este considerat si „generatia lui Macron” (E. Macron avand 45-46 de ani), cei doi fiind si colegi, in trecut, la banca Rothschild.
    Comentatorul numit „Charlie” are probleme de intelegere sau este un trol tocmit sa creeze diversiune.

 3. Ideea e ca s-a eliminat o necunoscuta . N-au fost rusii . Aia care sustineau ca rusii si-au bombardat tevile , tre’ sa se reorienteze , adica reconfigurarea traseului ca si la navigatie .

  • Rusii nu aveau nici un interes.

 4. In articolul din Zeit, se povesteste ca 6 indivizi au inchiriat un iacht si am plasat bombele….. atat. Sunt atat de prosti iimbecilii care au inventat chestia asta incat nici macar nu stiu ca pentru scufundarile la fundul marii de acolo ai nevoie de camera de depresiune. Scafandrii au nevoie de zeci de ore de adaptare. Asta apare in documentul exceptional al lui Hersh, fiind justificata de prezenta scafandrilor NATO in Marea Baltica la Baltops 22. Insa nu apare nici in NY Times si nici in Zeit….. deci propaganda aia este pentru prostii care mai citesc presa vestica. Intreaga lume stie insa ca este imposibil sa te cari cu atat explozibil si cu o camera de depresiune in Marea Baltica pe unde trecea si conducta Norvegiei catre Polonia….. fara sa te intrebe niste securisti si fortele militare…. Hahahaha, acolo unde NATO face exercitii militare, se cara 6 oameni cu o tona de explozibil si echipaj de scufundare….. Total imposibil.
  Povestea este atat de ridicola incat nu merita atentia nimanui.

 5. Cit de penibili pot fi Joe Biden, Victoria Nuland, Jake Sullivan, Anthony Blinken si toata adunatura de neoconservatori straussieni sa se preteze la asemenea raspandirea unor asemenea povesti de adormit copiii. Minciuna si manioulare de stat(american), New York Times, Die Zeit etc, Olaf Scholtz – hirtie igienica pentru Joe Biden cel batrin. Asa mor imperiile… Felicitari Seymour M. Hersh !

  • Fa Muuuuuuuuuuuuuuuuu !

 6. Familii cu bani trilioane, car detin si banci centrale, bezos sau musk mici copii:
  https://www.unz.com/lromanoff/the-richest-man-in-the-world/

 7. Pofta mare, cretinule. O sa plesnesti de cat te indopi.

 8. Este evident ca au fost americanii, si fara sa fi demonstrat Hersh. Pregatirile au inceput din anul 2021, americanii vociferau intr-una amenintari catre nemti sa nu foloseasca conducta. Acum au bătut palma cu ucrainienii ca sa ia vina asupra lor. La cate au comis acestia, ce mai conta inca o tâmpenie in plus? Cand au recunoscut americanii ceva? Ei intotdeauna arunca vina spre altii.

 9. conform comportamentului si propriei definitii data: cei „care umbla pe aici si debiteaza vome”.
  Orice ai afla nou iti mentii protia, ca orice descreierat cretinoid

 10. 1. Marțienii au detonat țevile.
  2. Muie johannis.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998