CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum ii recupereaza politistii procentele lipsa lui Basescu

0 comentarii / 1538 vizualizări / 16 noiembrie 2010

Scene șocante pentru națiune: un ditamai șeful de poliție județeană plînge în direct la TV de mila sa și a unui interlop, apoi se enervează brusc, aruncă acuzații în stînga și-n dreapta, de la jurnaliști la procurori, scuipă printre dinți cîteva expresii în engleză decupate din filmele americane de serie B și, finalmente, bravează cu liceul de mate-fizică absolvit. O realitate care bate de la distanță filmele cu plutonierul Căpșună din seria BD.

Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu, susţinând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia lui. „Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop, pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Sunt procurori care dau bani”, a spus Şoric. El susține că, prin acuzaţiile care i se aduc, presa îşi bate joc de familia sa. Reamintim că, după asasinarea interlopului Mararu, presa a relatat că acesta avea strînse relații cu șeful poliției județene și era chiar vecin cu familia interlopului, de la care a cumpărat terenul de casă. Totodată, presa locală a scris că soţia lui Şoric, care este notar, ar fi parafat acte nu tocmai legale, în beneficiul unor presupuşi membri ai lumii interlope. După asasinatul de la Piatra Neamț, care a îngrozit România, secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos. Iată, însă, că, atît cel vizat cît și polițiștii din subordinea sa ies agresiv la rampă și se solidarizează, declarînd că schimbarea lui Șoric e un abuz. Însuși șeful IJP Neamț a ieșit din nou în presă, într-un interviu dat Antenei 3, în care a manifestat un tupeu rar întîlnit și a făcut paradă inclusiv de cunoștințele de limbă engleză, prin cîteva expresii gen ”case closed” rostite, superior, în microfon. El i-a pus la punct, totodată, pe cei cîțiva politicieni prezenți în studio, cărora le-a cerut să-și măsoare cuvintele, lăsînd impresia că, dacă ar fi fost alături de ei și nu la Piatra Neamț le-ar fi aplicat și o corecție fizică.

Spectacolul oferit azi de Șoric și colegii săi este o pleașcă de proporții pentru nimeni altul decît Traian Băsescu, cel care a înfruntat, recent, polițiștii nemulțumiți de salarii, aceeași care, iată, oferă azi incredibila imagine a solidarizării cu un personaj din stirpea celor care controlează marea infracționalitate din România, adică interlopii. E de la sine înțeles că românii revoltați de ceea ce văd îi dau, acum, dreptate președintelui, care a avut curajul să se declare, public, dezamăgit de mentalitățile și comportamentul polițiștilor.
Dincolo de imaginile de-a dreptul neverosimile urmărite azi pe televiziuni, este aproape cert că ieșirea plină de tupeu a lui Vasile Șoric se bazează pe ceva sau pe cineva, existînd informații că el ar fi protejat de celebrul Gheorghe Ștefan Pinalti, liderul PDL Neamț, și de Vasile Blaga, ceea ce îl plasează, însă, în tabăra adversă Elenei Udrea (mai multe informații aici). Ceea ce înseamnă că răfuielile politice au ajuns să se poarte, în România, inclusiv prin intermediul celor mai neutre instituții ale statului, așa cum ar trebui să fie poliția română. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998