CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum il alearga fiscul lui Blejnar pe cel mai mare intelectual al tarii

0 comentarii / 1700 vizualizări / 7 iunie 2011

Șeful ANAF, Sorin Blejnar, se află pe urmele unui român care ar putea fi etichetat drept cel mai mare intelectual al patriei, cel puțin judecînd după banii încasați pentru drepturi de autor. Și care însumează cîteva milioane bune de euro.

Blejnar a declarat, marți seara, la B1TV, că ANAF va lua la puricat o serie de români ale căror averi stau sub semnul întrebării, între care cei din topul veniturilor încasate din tranzacții cu terenuri, pe primii 200 cu venituri din închirieri, ca și pe primii 200 cu venituri din drepturi de autor. El a explicat că fiscul nu e interesat, în acest ultim caz, de jurnaliștii ori artiștii de rînd: ”Vorbim despre anumiţi indivizi care au realizat profituri pe societăţi comerciale mari, foarte mari. Cred că v-ar putea cumpăra acest studio de televiziune. Şi în loc să-şi repartizeze suma la profit, să plătească impozit pe profit, iar ulterior să repartizeze la dividende, să plătească impozit pe dividende, au ales o cale mult mai simplă. Şi au scos acel câştig pe drepturi de autor. Deci, e vorba, m-am uitat acolo, nu am cifra exactă, dar vă pot spune ca avem un caz care pe mine ca valoare a cifrei absolute care ar fi drept de autor, m-a şocat. E vorba de câteva milioane de euro”.
Blejnar nu a furnizat mai multe date legate de misteriosul ”intelectual” care a încasat milioane de euro din drepturi de autor, probabil mai mult decît toată Uniunea Scriitorilor ori Clubul Român de Presă la un loc.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998