CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum l-a ales guvernul Boc pe ”lupul” Cumpanasu sa pazeasca etica ”oilor” din Educatie

6 comentarii / 3765 vizualizări / 25 septembrie 2019

Scandalul zilei: candidatul frenetic Alexandru Cumpănașu a fost depistat cu masterate și cursuri predate la diverse foruri de învățămînt superior fără a deține diplomă universitară. Dincolo de picanterii ori de aspecte serioase ale problemei, rămîne, a cîta oară?, gustul amar lăsat de sindromul ”lupul paznic la oi” care afectează de atît timp societatea românească. Să ne amintim o poveste ceva mai veche, dar explozivă prin prisma noilor evenimente.

În februarie 2012, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea anunța public lansarea unui demers pentru impunerea unui cod de etică în sistemul de învăţământ, ”pentru că dezbaterile publice recente au adus în atenţie criza de moralitate pe care o parcurge societatea, astfel că se impune întoarcerea la valorile autentice şi respectarea unor reguli de moralitate”.
Badea anunţa că Ministerul Educaţiei a înfiinţat Consiliul Naţional de Etică din învăţământul preuniversitar, care urma să aibă structuri în fiecare judeţ. Și mai informa publicul că respectivul CNE este o iniţiativă a Ministerului Educaţiei implementată cu ajutorul Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei.

Cine era directorul Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei?
Nimeni altul decît Alexandru Cumpănaşu.

„Ceea ce ne-am propus de la început a fost de a da un instrument atât sistemului de învăţământ, cât şi familiei şi societăţii civile prin care să aducă în spaţiul public posibilele abuzuri sau posibilele încălcări ale normelor de conduită ale personalului din sistemul de învăţământ”, declara la acea vreme Cumpănaşu, conform Mediafax.

Potrivit acestuia, unii dintre profesori nu numai că sunt slab pregătiţi, dar au şi un comportament în unitatea de învăţământ, în raport cu elevii, cu colegii lor sau cu familia fie indecent, fie de altă natură, iar aceste aspecte vor putea fi analizate de Consiliul Naţional de Etică.

„Aceste aspecte au nevoie de un organism care să le poată analiza şi apoi să poată comunica transparent societăţii concluzia şi sancţiunile pe care le aplică. În acest moment este foarte greu ca un profesor să fie evaluat în funcţie de comportamentul său. El este evaluat mai degrabă după criterii cantitative, precum orele pe care le-a predat, dacă s-a prezentat la timp, şi mai puţin în funcţie de comportamentul din timpul orelor, de pe holuri, de relaţia cu elevii” mai transmitea Cumpănaşu.

Ca să înțelegem mai limpede, de problema națională a profesorilor ”slab pregătiți” se ocupa, cu girul Ministerului Educației, un personaj defel pregătit.

Întrebare: fără complicitatea guvernului României – cabinetul Boc și ministrul Educației, Daniel Funeriu, în acest caz – ar mai fi fost posibilă aducerea ”lupului” Cumpănașu drept paznic la ”oile” din sistemul de învățămînt românesc? (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: Cotidianul.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. asta,nici numele nu merita sa-l pronunti,s-a reinventat pe el,cati ori mai fi ca el……..

  2. Nimeni n-a avut probleme cu Funeriu și au probleme cu Cumpănașu? Dublu standard.

    Procesul democratic nu ține cont dacă cineva (candidat) are sau nu diplome de liceu și facultate. De unde filtrajul ăsta anti-democratic? Nu ajunge că 200,000 de semnături sunt exagerat de greu, în așa fel încât puterea rămâne la partidele mari și la securiștii bătrâni?

    • Aparent ai dreptate, doar aparent! Problema nu e ca are doar liceul, problema e ca este un individ mincinos, ipocrit, hraparet, duplicitar si lingau. A ajuns multimilionar in urma sponsorizarilor si afacerilor cu statul si a capatat notorietate prin albirea multor cururi de politicieni si securisti. Desi pozeaza in luptator anti-sistem, este un produs si servitor al sistemului. Alea 230.000 de semnaturi sunt in buna parte fraudate, nu obtinute legal. Inainte de a pune botul in apararea lui, intereseaza-te cine este in realitate individul!

    • Ce „filtraj anti-democratic”? I-a interzis cineva sa candideze? Ce „dublu standard”? De unde stii tu ca NIMENI n-a avut probleme cu Funeriu? SI daca a avut sau n-a avut, ce relevanta are in aprecierea caracterului lui Cumpanasu? Ai o logica de idiot.

  3. Cumpanau este un impostor ca si multi alti ONG-isti finantat de reteaua Soros ori de serviciile autohtone.Aceasta retea ONG-ista a fost si este folosita pentru a pune presiune asupra politicienilor si administratiei in scopul de a controla viata politica si politica economica a tarii…

  4. Se zice ca D-zeu nu bate cu bata… Asa este si in cazul lui Cumpanasu… Ma intreb , cum de nu si-a dat sema ca punandu-se in gura presei, pentru un motiv sau altul, giornalistii vor scotoci in trecutul lui, si, cu atat mai mult, din momentul in care a decis sa candideze la presedintie ? Cand stii ca ai un trecut cu pete negre sau chiar doar gri, nu te expui in forma in care a facut-o el. De aceea zic ca D-zeu nu bate cu bata dar te face de rasul lumii cu propria-ti contributie. Dar e un bine in toata mascarada asta: am aflat cine-i de fapt ONGistul care are bani garla de la stat si de cine mai stie unde,chiar daca studii are-n-are si el dispretuieste profund pe cei ce le au. Dar tot proverbul ne ajuta sa concluzionam ca, daca tacea, filozof ramanea.
    Paradoxal , eu doresc tuturor celor 13 candidati in cursa pentru presedintie, ca in aceste luni, pana la alegeri, sa aiba ocazia sa se faca toti de panorama, caci vad ca doar asa vom putea descoperi cine sunt cu adevarat, ce IQ au si ce doresc pentru tara lor. Credeti ca vreunul din ei stie ceva despre lucrurile pe care va avea obligatia sa le faca in functia de presedinte ? NUuuuu, n-au habar, cum ne-a dovedit din plin, marele SAS. Dar, cum caracteristica de baza a clasei politice nationale si europene este ignoranta, de ce n-ar candida toti doritorii de mai bine personal, la alegeri pentru presedintie ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998