CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum l-a frînt Viktor Orban pe genunchi pe candidatul Rutte

0 comentarii / 2412 vizualizări / 18 iunie 2024

Viktor Orban i-a cerut premierului olandez Mark Rutte ca în schimbul susținerii pentru șefia NATO să-și prezinte scuze pentru criticile aduse Ungariei, în timp, și să dea asigurări scrise că nu va forța statul ungar să susțină Ucraina în război. Le-a obținut pe ambele.

”18 iunie 2024
Dragă Viktor,
Ca urmare a conversațiilor noastre anterioare și a contactelor dintre consilierii noștri, aș dori să vă confirm în scris următoarele.
Ungaria a fost un aliat NATO valoros timp de 25 de ani. Ungaria găzduiește importante cartiere generale militare importante și sprijină stabilitatea în Balcanii de Vest, inclusiv cu o contribuție semnificativă de trupe desfășurate în Kosovo cu KFOR în cadrul misiunii de menținere a păcii KFOR. În plus, de la începutul războiului brutal al Rusiei de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, Ungaria a oferit adăpost multor mii de refugiați ucraineni și a ajutat la reabilitarea soldaților răniți.

Sunt la curent cu rezultatul discuțiilor dintre Jens Stoltenberg și dvs. cu privire la sprijinul NATO pentru Ucraina. Am înțeles că ați subliniat că niciun membru al personalului maghiar nu va lua parte la aceste activități și că fondurile maghiare nu vor fi folosite pentru a le susține. În același timp, l-ați asigurat pe Jens Stoltenberg că Ungaria nu se va opune acestor eforturi, permițând altor aliați să meargă mai departe. Ați confirmat, de asemenea, că Ungaria va continua să își îndeplinească toate angajamentele NATO în totalitate.
Într-o eventuală calitate viitoare de secretar general al NATO, voi sprijini pe deplin acest lucru, rezultat al discuțiilor dintre Jens Stoltenberg și dumneavoastră.
După cum s-a discutat, am luat act, de asemenea, de faptul că unele remarci pe care le-am făcut în 2021 în calitate de prim-ministru ministru al Țărilor de Jos, au provocat nemulțumire în Ungaria. Prioritatea mea într-o posibilă calitate viitoare de secretar general al NATO va fi menținerea unității și a tratarea tuturor aliaților cu același nivel de înțelegere și respect. Aștept cu nerăbdare să ne angajăm în viitor în orice calitate ar fi aceasta. Cu stimă, Mark Rutte”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998