CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum putem scapa de dictatura?

0 comentarii / 1516 vizualizări / 21 decembrie 2011

Aceasta este intrebarea cardinala a acestui sfarsit de an. Nu numai analistii politici, nu numai liderii sindicali, nu numai reprezentanti ai societatii civile si nu numai lideri ai opozitiei ci, iata, si revolutionarii care protesteaza acum au sesizat un pericol mortal. Statul democratic roman esueaza. Regimul Basescu ne trimite in dictatura. In dictatura Basescu. Punctul de demarcatie il reprezinta cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare si teleportarea lor in toamna anului viitor. Ce putem face?
Vom avea o jumatate de an cu primari, presedinti de consilii judetene si consilieri locali de tot felul care nu vor fi fost alesi. Fara un mandat cetatenesc. Pana si sub dictatura comunista aparentele erau pastrate. PCR se prefacea ca face alegeri libere. Si, cel putin aparent, demnitarii functionau sub un mandat cetatenesc. Astazi, pana si aceasta scamatorie este abandonata de regimul Basescu. Practic, tara va fi administrata de persoane desemnate prin decret. Decretului ii spunem asumare de raspundere. O asumare de raspundere facuta de o majoritate creata printr-o inginerie parlamentara dar care nu se mai regaseste sub nicio forma in strada. In strada, majoritatea devine o ultraminoritate. Si se teme de alegeri.
Daca aceasta este, mai mult decat frigul si foamea, cea mai mare amenintare pentru romani, ar mai trebui precizat ca, in ceea ce priveste un regim care se doreste a fi dictatorial, cum este regimul Basescu, conjunctura internationala este cum nu se poate mai buna. Dupa diplomatia de saltimbanci promovata de liderii de la Bucuresti in ultimii trei ani, statele europene sunt dezgustate atunci cand aud de Romania. Acestui dezgust i se suprapune cea de-a doua recesiune, care va adanci criza unei Europe nefunctionale, devenite muzeu, pana la cote fara precedent de la cel de-al Doilea Razboi Mondial incoace.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998