CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum rinjesc oamenii Cotrocenilor prin gardul Noii Republici

0 comentarii / 2348 vizualizări / 18 iunie 2012

Stă să se nască încă o tînără speranță a politicii mioritice, formată din miei curați și puri în față, și din lupi bătrîni în spate. Vechea poveste, de altfel, de la care nu se abate nici mult trîmbițata formațiune ”Noua Republică”, așa-zis născută la inițiativa unui june intelectual, Mihail Neamțu.

Pe 23 iunie, mișcarea ”Noua Republică” are programat un congres la care se vor alege noii lideri. Lista candidaților, de sus în jos, așa cum apare pe siteul mișcării, e foarte interesantă, pentru că ea cuprinde nume de tineri simpatici și inocenți, de care nu prea a auzit nimeni în politică, ceea ce nu e deloc un lucru rău, în principiu.
Din păcate, entuziasmul scade odată cu derularea în jos, acolo unde, la coadă, adastă adevărații lupi.
Bunăoară, dăm peste Lucian Medar(foto), candidat la postul de vicepreședinte al formațiunii, nimeni altul decît nepotul consilierului prezidențial Sergiu Medar, șeful comunității de informații și veriga de legătură a președintelui cu băieții din servicii.
Lucian Ion Medar este și el un element capabil, nu neapărat tînăr (53 de ani), dar cu un CV bogat, care îl definește ca profesor, la timpul prezent, dar mai spre coadă îl arată drept fost boss la două dintre cele mai controversate bănci post-decembriste, Bancorex și Credit Bank, exact în perioada răsunătoarelor falimente ale celor două. Cam în aceeași perioadă, unchiul Sergiu își lua gradul de colonel al servicului de informații al armatei, DIM, devenind șef al structurii. Desigur spre deosebire de DIM, la Bancorex și Credit Bank lucrau numai civili, în funcții de conducere.

Cu un asemenea background, vestea bună pentru ”Noua Republică” e că Medar nu candidează la postul de trezorier; în rest, să auzim numai de bine și, foarte probabil, numai dinspre Cotroceni. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998