CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum s-a lafait ministrul tehnocrat Motoc in apartamentele de lux ale lui Trump

2 comentarii / 4112 vizualizări / 13 noiembrie 2016

Obrazul subțire, cu cheltuiala maximă se ține zice o vorbă din bătrîni. Una bine însușită de unul dintre miniștrii lui Dacian Cioloș cel modest, care și-a ales, pe vremuri, drept reședință oficială, un apartament plătit lunar de statul român cu o sumă exorbitantă în super-blocul Trump World Tower din Manhattan, aparținînd noului președinte al SUA Mihnea Moțoc, deși avea deja o locuință plătită tot de la buget.

Opulența manifestată de gusturile lui Mihnea Motoc a declanșat un veritabil scandal politic în parlament, în februarie 2008, atunci cînd actualul ministru era ambasadorul României la ONU, în New York, iar Senatul trebuia să aprobe o ordonanță de guvern privind salarizarea funcționarilor din misiuni diplomatice.

mihnea-motoc

Mihnea Motoc

Cu acel prilej, senatorul Eugen Mihăescu a făcut dezvăluiri explozive în plen:

”Părerea mea este că în Ministerul Afacerilor Externe există, ca într-un muşuroi sau, mai bine să facem o metaforă, ca într-un stup de albine, nişte albine lucrătoare, dar există şi foarte mulţi trântori. După părerea mea şi în cunoştinţa mea, MAE are mai mulţi ofiţeri pe deplin acoperiţi decât avea pe vremea lui Ceauşescu.
Şi, în afară de asta, în momentul în care se oferă chirii care ajung la 10.000-15.000 de euro/lună, care sunt plătite din bugetul MAE, având apartamente în misiuni sau în sedii speciale, cum este apartamentul de la New York al ambasadorului nostru la ONU (la acea vreme Mihnea Motoc n.n.), care este un apartament prezidenţial, într-o clădire aflată în proprietatea României, iar el s-a mutat în cel mai luxos bloc din Manhattan, Trump Tower, noul Trump Tower, pentru 15.000 de dolari/lună, mi se pare că, a mai veni să ceri bani pentru funcţionari, este o aberaţie”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. In porc tradator, o pramatie, in securist jegos

  2. Tac tic taci nebunule

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998