CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum sa creasca daca scade?

0 comentarii / 1529 vizualizări / 7 august 2012

Presupun ca domnul Traian Basescu a intrat in fibrilatie. De cand, asa cum singur a afirmat, este un simplu cetatean. Care-si permite, totusi, abuzul de a-si tapeta peretii cu Constitutia Romaniei atunci cand se adreseaza poporului care i-a cerut suspendarea. Se teme ca nu se va mai intoarce la Cotroceni. Niciodata. Cu exceptia zilelor cand vor fi „porti deschise”. Si, din acest motiv, incearca sa-i tembelizeze si pe ceilalti. Pe suporterii care i-au mai ramas. Acesta este motivul pentru care el nu demisioneaza iar Romania continua sa se afle scufundata intr-o profunda criza politica. Si care are ca laitmotiv intrebarea din titlu.
Dupa ce a boicotat referendumul, acum Traian Basescu boicoteaza si solicitarea Curtii Constitutionale. Aceea prin care a insarcinat Guvernul sa aduca listele permanente la zi. Sa scoata de pe ele mortii, miile de persoane care domiciliaza fictiv la aceeasi adresa, romanii care si-au schimbat domiciliul, mutandu-se definitiv in strainatate, persoanele care s-au casatorit ori au divortat si apar sub doua nume si asa mai departe. Este evident ca toti cetatenii romani au drept de vot. Numai ca legea este clara. Pe listele permanente sunt doar cei care au domiciliul in localitatea respectiva. Ceilalti romani pot vota, si au si votat de altfel, pe liste suplimentare. Curtea Constitutionala vrea actualizarea listelor permanente pentru a putea calcula daca s-a intrunit sau nu cvorumul intr-un referendum boicotat de Traian Basdescu si de PDL si in care, totusi, s-au prezentat 8,5 milioane de cetateni la vot, dintre care 7,5 milioane au cerut demiterea suspendatului. Dar de ce vrea Curtea acest lucru?
In primul rand, Curtea Constitutionala incearca sa fie consecventa cu ea insasi. In ce sens? In sensul ca, in 2003, avem un precedent. Atunci a mai fost organizat un referendum cu prag de 50 la suta. Cand au fost aprobate de catre populatie modificarile la Constitutie. In baza acestor modificari am putut intra in Uniunea Europeana. Ei bine, in 2003, in decizia prin care Curtea a validat acel referendum, este consemnat faptul ca existau 17 milioane de cetateni cu drept de vot. Deci toata chestiunea este, pana la urma, daca populatia a crescut sau a scazut intre timp. Traian Basescu ar vrea sa fi crescut. Dar cum sa creasca, daca a scazut? Sub mandatul sau, din initiativa sa si sub patronajul sau, a fost creata, din cei mai buni specialisti din tara, o comisie demografica. Care a studiat situatia si a tras concluziile. Ele sunt publice si au si fost, de altfel, intens mediatizate de insusi Traian Basescu. S-a constatat ca populatia Romaniei scade ingrijorator. Asta se intampla in 2006-2007. Romanii deveneau tot mai putini din simplul motiv ca in fiecare an mureau mai multi decat se nasteau. Acest proces a continuat si inca in ritm accelerat. S-a mai adaugat o circumstanta agravanta. Exodul. Cel mai mare exod din istoria Romaniei, care a avut varfurile in perioada 2007-2011. Deci cum sa creasca daca scade?
Asa ca tot ceea ce incearca, cu mare disperare, sa faca Traian Basescu in aceste zile este sa-l convinga pe Zegrean de la CCR ca, sub semnaturi anonime, sa schimbe continutul unor adrese oficiale si sa-i convinga pe primarii PDL sa savarseasca fapte penale, incalcand cu rea-credinta decizia prin care CCR a solicitat corectarea listelor. Nu este acesta un semn ca Presedintele a intrat in fibrilatie? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998