CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum sa-ti educi cainele sa nu „ia” de la Basescu

0 comentarii / 2553 vizualizări / 27 iunie 2010

De cîteva zile, pe internet face furori un clip video în care un câine cu profund simț politic refuză, țanțoș, hrana oferită de stăpînul său în numele președintelui Traian Băsescu. Cum s-a ajuns ca patrupedul să adopte această poziție intransigentă veți afla în rîndurile de mai jos.

Clipul în care un câine pe nume Freddy refuză să mănânce un biscuit din mâna stăpânului său atunci când aude că „e de la Băsescu”, și care face furori, cum spuneam, la ora actuală, pe net (aproape 150.000 de accesări), a fost realizat după doar trei zile de muncă. Dacă în privința filmulețului în care președintele îi arde o palmă unui copil au existat îndoieli legate de autenticitatea lui, acesta, în care un biet patruped nu-și apropie botul de savurosul biscuit la auzul cuvintelor magice, este cât se poate de real. Unii îl consideră pe cățel mai deștept decât cei 5 milioane de alegători ai omului, din fruntea statului, care s-au repezit cu buletinele la urne doar la auzul altor cuvinte fermecate: „Să trăiți bine!”. Pentru ca totul să se dovedească, la scurt timp, doar „o vrăjeală”.

Contactat de Inpolitics, proprietarul simpaticului Labrador Retriever ne-a dezvăluit cît timp i-a luat pentru a-și educa politic patrupedul:
„Dresajul nu se face cu bătaie. L-am învățat să aștepte încă de la vârsta de 3 luni, asa că a fost extrem de ușor să îl învăț să nu mănânce ”de la Băsescu”. Nu a durat mai mult de o oră pe zi timp de 2, maximum 3 zile, consecutive. Știe să facă destul de multe trucuri și trucurile nu se învață prin bătaie, altfel nu le prinde.” De menționat că într-un alt clip, lansat după succesul ”experimentului Băsescu”, același Fredy latră nervos ori de căte ori aude numele premierului Emil Boc, ceea ce denotă clar că are o mare problemă cu regimul de la putere, per ansamblu.

Din punct de vedere „tehnic” dresatul unui câine, care să nu mănânce de la președintele Băsescu sau de la oricare alt membru al cabinetului, inclusiv de la premierul Boc, se face relativ simplu, afirmă specialiștii. Florian Irimiea, un experimentat dresor bucureștean, spune că: „Printre primele lucruri pe care un câine le învață de la un dresor este comanda de interdicție <>. De fiecare dată când dorim ca animalul să refuze i se dă această comandă. Se poate folosi și o zgardă electrică alimentată cu baterie sau un aparat cu ultrasunete. De fiecare dată i se dă un mic impuls, până ce animalului i se formează reflexul condiționat.” O exemplificare a acestui tip de dresaj vine, de altfel, și de la americani care, și ei, au câinii și cățelele lor care nu vor sa mănânce de la președintele Obama sau care, din contră, îi pronunță cu dragoste numele.(Răzvan Mateescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998