CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum ”sarbatoreste” ambasada SUA un an de la rapirea din Caracal

5 comentarii / 7398 vizualizări / 23 iulie 2020

În aceste zile se împlinește un an de la tragedia din Caracal, dispariția minorei Alexandra Măceșanu, prezumtivă victimă a ”monstrului” Gheorghe Dincă, la pachet cu o alta, Luiza Melencu. Și poate cu multe altele. Un an în care nu am aflat nici noi, nici familiile fetelor dacă ele sunt vii ori moarte. Dacă au fost traficate peste hotare ori se află încă în țară. Dacă Dincă e sau nu vinovat. Dacă organele statului și-au făcut sau nu datoria ca la carte.

Am aflat azi, totuși, două lucruri semnificative.

Primul, că șefii poliției Dolj au primit salarii de excelență pentru modul în care au coordonat ancheta.

Al doilea, că ambasada SUA e încîntată de modul în care mai-marii Justiției de la noi rezolvă cazurile de trafic de persoane, în care s-ar încadra și cazul Caracal.

Ambasadorul Adrian Zuckerman s-a întâlnit, astfel, ieri, cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la Ministerul Justiţiei, potrivit unei informări a ambasadei SUA.
Cei doi au discutat despre recentele progrese privind statul de drept şi lupta împotriva traficului de persoane:
„Ambasadorul i-a lăudat pe ministrul Cătălin Predoiu şi pe procurorul general Gabriela Scutea pentru foarte strânsa cooperare dintre agenţiile româneşti şi americane de aplicare a legii. Această cooperare a condus la mai multe arestări recente de mare notorietate, ale unor infractori implicaţi în criminalitate organizată, în trafic de persoane, în infracţionalitate cibernetică, în comerţ ilicit cu droguri şi în infracţiuni financiare. Ambasadorul a lăudat de asemenea eforturile neobosite ale ministrului de a corecta regresele înregistrate în aplicarea statului de drept sub guvernul anterior şi de a transforma măsurile de luptă împotriva traficului de persoane într-o prioritate: ”Ministrul Predoiu este lider în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate. Îi suntem recunoscători pentru dedicare””, se mai arată în comunicarea Ambasadei SUA în România.

Despre ce ”arestări recente de mare notorietate ale unor infractori implicați în trafic de persoane” vorbește ambasada SUA nu e deloc foarte clar. Or fi infractori de ”ai noștri”? Or fi de ”ai lor”?
Undeva, însă, din celula lui Dincă, se aude, probabil, un imens și nestăpînit hohot de rîs…(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. analiza facuta in cazul caracal a fost pertinenta,,de ce nu mergeti pana la capat in aflarea adevarului?

    • De ce adresezi întrebări retorice persoanelor greșite? Întreabă procurorii!

  2. sa intelegem cumva – drept mesaj subliminal – ca dl. Predoiu este ‘calificat’ spre/catre o medalie USA (poate insotita si de cetatenia partenerului strategic, ca si in alte cazuri) daca va „livra” conform asteptarilor SUA???

  3. […] Bogdan Tiberiu Iacob scrie pe Inpolitics cum au sărbătorit cei de la Ambasada SUA cazul Caracal, ambasadorul Zuckerman fiind încânat de […]

  4. […] Bogdan Tiberiu Iacob scrie pe Inpolitics cum au sărbătorit cei de la Ambasada SUA cazul Caracal, ambasadorul Zuckerman fiind încânat de […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998