CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum se gripeaza statul “reformat”

0 comentarii / 1548 vizualizări / 8 august 2012

Cea mai profunda criza politica pe care o traverseaza Romania, dupa ultima mineriada, are si partile ei bune. Pentru ca developeaza, fara mila, modul in care functioneaza sau nu functioneaza importante institutii ale statului. Ale unui stat pe care suspendatul are pretentia ca l-ar fi reformat in cei 8 ani de mandat, transformati in 8 ani de regim politic. Si iata ca, atunci cand lucrurile ar trebui sa mearga ca unse, respectiv in momente dificile, noi constatam ca institutiile se gripeaza. Si ca reprezentantii lor au posibilitatea, pentru ca nu exista norme precise, sa actioneze impotriva intereselor statului. Sau, chiar daca exista proceduri, ele pot fi cu usurinta ocolite sau incalcate. Tonul il da chiar cel care are pretentia, total absurda, de a se mai intoarce vreodata in functia de presedinte al Romaniei.
Cea mai vizibila si cea mai ostentativa incalcare a normelor statului de drept o putem admira zilnic, de mai multe ori, pe ecranele televizoarelor. Atunci cand presedintele suspendat se aseaza cu spatele la Constitutia cu care si-a tapetat zidul rusinii. Zidul de sub care se adreseaza zilnic cetatenilor carora le-a creat atata suferinta si care i-au cerut si au votat demisia. Statutul sau, asa cum singur a repetat-o de nenumarate ori, este de “simplu cetatean”. Adica pus in rand cu acei foarte multi romani care nu-l mai vor si cu cei din ce in ce mai putini care il mai vor. Ei bine, in aceasta calitate, el foloseste vizual, in mod propagandistic si total ilegal coperta Constitutiei Romaniei. Si ramane nesanctionat.
Oameni pe care i-a plasat in cele mai inalte posturi din Procuratura, nu pe baza unor merite, ci pentru a-i sluji interesele politice, Laura Codruta Kovesi si Daniel Morar, actioneaza si ei ilegal. Desi sunt primii dintre cei chemati sa apere legea. Cum altfel, ca sa dau un singur exemplu, ar putea fi interpretat furtul la drumul mare al listelor electorale de catre procurorul Marius Iacob, trimis in acest scop de Kovesi, comandata in acest scop de Basescu? Ca si ampla ancheta, declansata de Parchetul General impotriva unor persoane care au participat si participa la proceduri ale unui proces electoral aflat in curs. Si care nu se poate incheia decat atunci cand se decide definitiv, fie demiterea suspendatului, fie reintoarcerea acestuia la Cotroceni. Ce nevoie mai este de Curtea Constitutionala, ce nevoie mai este de Autoritatea Electorala Permanenta, ce nevoie mai este de Biroul Electoral Central, daca Parchetul analizeaza si ia decizii asupra unor controverse legate de referendum? Iata ca si acesti procurori isi pot permite sa faca ceea ce fac in statul “reformat”.
Un membru al Curtii Constitutionale, in realitate un jalnic politruc PDL, Augustin Zegrean, nu respecta deliberat recomandarile Comisiei de la Venetia si, in acelasi timp, se adreseaza acestei institutii, acuzand presiuni politice la care niciun judecator CCR nu a fost supus si pe care nimeni nu le-ar putea dovedi. Doar, cel mult, in eventualitatea in care “autoritatea”, care ar fi facut presiuni, ar fi tocmai “cetateanul obisnuit” Traian Basescu. Si, desi minte, si desi se adreseaza in numele CCR fara a-si fi consultat colegii, el este crezut si nu este sanctionat de nimeni. Acelasi Zegrean, intr-o duminica dimineata la ora 5, ii ordona unui subordonat anonim ca, in numele sau, sa semneze un document, niciodata emis de CCR, adresat Guvernului. Si iata, si asta merge in statul “reformat”. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998