CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9700 RON UP | 1 USD = 4.5955 RON UP | 1 GBP = 5.8118 RON UP

Cum se incurca omul in minciuni!

0 comentarii / 1552 vizualizări / 11 septembrie 2012

Uzurpatorul de la Cotroceni, caruia unii ii spun guvernator, pentru ca a ajuns acolo fiind numit, si nu ales, se incurca in minciuni. Rau de tot. Si intr-un domeniu exploziv. In care teama mi-e ca altii il au la mana. Taman cei care il protejeaza. Tocmai din acest motiv. Iar domeniul este exploziv pentru ca este vorba de contrabanda cu arme. Si de un parteneriat cu Viktor Bout. Cel mai mare traficant din lume. Condamnat de justitia americana.
Ultimele dezvaluiri ale Antenei 3, de fapt ale tandemului Oana Stancu – Adrian Ursu, sunt naucitoare. Conform documentelor prezentate de cei doi cunoscuti reporteri de investigatie, in 2005, Traian Basescu, pe atunci in calitate de presedinte al Romaniei, a comandat o aeronava apartinand unei companii aflata in legatura directa cu Viktor Bout, in scopul de a face o calatorie la Riad. Ieri, Traian Basescu ii transmitea, de la Cotroceni, sms-uri lui Mihai Gadea, incercand sa-i demonstreze ca, in cele din urma, nu a mai beneficiat de serviciile respectivei aeronave si ca Presedintia nici nu a platit transportul efectuat sau neefectuat. Si asta la scurt timp dupa ce managerul companiei confirma si existenta contractului, prezentat, de altfel, pe un ecran, si faptul ca a fost efectuata cursa, dar fara Presedinte, si ca Presedintia ar fi platit contravaloarea acesteia.
Si, pana la urma, ce importanta are? Daca aceasta cursa a fost platita si totusi Presedintele nu s-a deplasat la Riad, atunci, oricum, e pus in discutie modul in care a fost cheltuit banul public. Iar daca respectiva cursa nu a fost platita, dar a fost efectuata la comanda Presedintiei, e vorba de spaga. Si acest lucru ramane valabil, chiar si in ipoteza de necrezut in care patronul companiei minte si cursa nu s-ar fi efectuat deloc. Pentru ca, oricum, in asteptarea Presedintelui, aeronava a efectuat un zbor de incercare, obligatoriu in asemenea situatii, si el insusi costisitor. Iar daca nu s-a deplasat nicio persoana si aeronava a transportat arme ori alt material militar, e si mai grav. Pentru ca atunci avem de-a face cu un act de contrabanda pus la cale de la cel mai inalt nivel.
Presedintele s-a incurcat in propriile minciuni. Si in propriile documente, puse la dispozitia Antenei 3 in mare viteza. Si in propriile sms-uri. S-a incurcat rau de tot. Ca un om aflat in panica. Oare de ce? Raspunsul este Viktor Bout. Cel mai mare contrabandist de arme din toate timpurile. Eroul unui film artistic, Lord of War, in care rolul principal a fost jucat de Nicolas Cage. Arestat in Filipine si condamnat la inchisoare in America. Dupa ce a fost tratata arestarea sa in Romania, pentru ca cineva din anturajul lui Basescu l-a avertizat. Ofiter al serviciilor secrete sovietice si, apoi, rusesti. Omolog al lui Traian Basescu la Anvers, unde firmele, conduse de cei doi, s-au aflat in imediata vecinatate si unde cei doi s-au cunoscut indeaproape. Anvers, principala placa turnanta a lumii in contrabanda cu arme si diamante, aduse din zonele supuse embargoului ONU. Acelasi Viktor Bout, ale carui legaturi cu Presedintele Traian Basescu au fost devoalate de procurorul Nastasiu, fostul adjunct de la DIICOT.
Daca acestor probe li se vor adauga noi informatii, pozitia lui Basescu la Washington va fi dinamitata. Pentru ca marele secret, secretul vinovat, nu va mai fi secret. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998