CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum spala pedelistii in public, la Strasbourg, rufele murdare ale Romaniei

0 comentarii / 2220 vizualizări / 29 noiembrie 2010

Scandal de proporții în interiorul PE, după ce europarlamentarii PDL Cristian Preda și Traian Ungureanu au ieșit la rampă, în ultimele zile, cu afirmații pe cît de incendiare, pe atît de false, reușind să provoace inclusiv furia liderului socialiștilor europeni, Martin Schulz, care va cere socoteală omologilor populari.

Două atacuri venite dinspre europarlamentarii PDL, în ultima vreme, provoacă scandal la Strasbourg și Bruxelles. Primul este așa zisa dezvăluire făcută de Cristian Preda, potrivit căreia Victor Ponta ar fi cerut socialiștilor europeni să facă toate demersurile necesare pentru ca România să fie lăsată în afara spațiului Schengen, scopul ocult fiind lăsarea în ofsaid electoral a actualilor guvernanți. În realitate, Ponta nu a făcut altceva decît, cu titlu pur informal, să puncteze cîteva probleme tehnice intervenite în pregătirea României pentru Schengen, fără a cere nici pe departe vreo măsură contra țării noastre. Se pare, însă, că informațiile compromițătoare la adresa liderului socal-democrat au fost livrate grupării PDL de la Bruxelles și, off the record, reporterilor acreditați la PE, de către un distins europarlamentar pesedist care acționează, de mai multă vreme, ca o cîrtiță portocalie.

Un al doilea atac a venit de la Traian Ungureanu, care a postat pe blogul propriu un material stupefiant în care afirmă, între altele: ”Între socialismul de birt al lui Ponta și socialismul salonard al tovarășilor din PE nu există decît o diferență de clasificare igienică: de la mizeria fățișă, la cinismul ornat. Obiectivele sînt aceleași: agitația isterică pe tema sărăciei, urmată de revenirea la matca ruso-mafiotă. Marea descoperire a socialismului mai vechi sau mai nou e mecanismul prin care mulțimile sînt puse la treabă spre auto-distrugere și salvate, apoi, de avangarda progresistă a unui partid luminat. În cazul României, trupa care așteaptă să deschidă calea televizată spre viitorul luminos e grupul care se străduie, din toate puterile, să împingă România în faliment”. Altfel spus, TRU etichetează socialiștii europeni drept mafioți în slujba Moscovei, o acuzație pe care nici măcar o gură slobodă precum Vadim Tudor nu ar fi îndrăznit-o.

Consecința nu e greu de intuit: vineri, liderul grupului socialiștilor europeni, Martin Schulz, a participat la o reuniune organizată de Partidul Muncii din Israel, alături de Victor Ponta, ei venind de la Strasbourg și în același avion. În cadrul întîlnirilor, la care au luat parte politicieni israelieni de top, precum Ehud Barak și Colette Avidal, fostul cancelar austriac Alfred Gusenbauer, dar și profesori de științe politice din SUA și Europa, Schulz și-a manifestat, din informațiile noastre, consternarea față de materialele postate de Preda și Ungureanu. El le-a transmis lui Ponta și europarlamentarilor Daciana Sîrbu și Corina Crețu că s-a ajuns mult prea departe, astfel încît, în cursul acestei zile, socialistul va avea o întrevedere cu Joseph Daul, liderul grupului parlamentarilor populari, din care face parte și PDL, pentru a-și exprima oficial nemulțumirea față de atitudinea lui Preda și Ungureanu. O nouă dovadă că românii sunt campioni cînd e vorba de spălat rufele murdare în fața unui public cît mai numeros posibil. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998