CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cutremur in Europa: tiganii români duc PRM-ul francez pe locul unu in sondaje

0 comentarii / 1815 vizualizări / 10 octombrie 2013

Formaţiunea naţionalistă şi xenofobă franceză Frontul Naţional se clasează pe primul loc în intenţiile de vot înaintea scrutinului europarlamentar din 2014, devansând pentru prima dată mişcarea de centru-dreapta UMP şi Partidul Socialist, aflat la guvernare, relatează publicaţia Nouvel Observateur.

Potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Ifop la comanda publicaţiei Nouvel Observateur, citată de Mediafax, 24% dintre francezi intenţionează să voteze cu formaţiunea naţionalistă şi xenofobă Frontul Naţional în scrutinul europarlamentar din mai 2014. Pe locul doi în preferinţele electorale se clasează Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP, centru-dreapta), cu 22%, în timp ce socialiştii (PS), aflaţi la guvernare, sunt creditaţi doar cu 19%.

„Pentru prima dată într-un sondaj de opinie realizat înaintea unui scrutin cu caracter naţional, Frontul Naţional devansează clar atât Partidul Socialist, cât şi Uniunea pentru o Mişcare Populară”, explică institutul de sondaje. Frontul Naţional a obţinut doar 6,34% din voturi în scrutinul europarlamentar din 2009.
În acest context, liderul formaţiunii naţionaliste şi xenofobe, Marine Le Pen, a declarat că este pregătită să candideze pentru funcţia de preşedinte al Franţei.

Principalul ingredient al succesului Frontului este atacul repetat la adresa țiganilor, în special a celor provenind din România, candidații partidului în alegherile municipale promițînd alegătorilor, spre exemplu, curățarea orașelor de respectivii etnici.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998