CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Cutremur politic: ministrul Cîmpeanu demisionează. Urmează Ciucă?

6 comentarii / 2577 vizualizări / 29 septembrie 2022

”Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine” a anunțat în această seară, pe Facebook, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Acuzat de ziarista Emilia Șercan că a plagiat un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Cîmpeanu creează, prin demisia lui, o situație delicată în guvern.
Motivul e că în actualul cabinet mai e încă un prezumtiv plagiator, premierul Nicolae Ciucă însuși. În plus, anul trecut un alt ministru, Florin Roman, a demisionat tot în urma acuzațiilor de plagiat.

După ce doi miniștri părăsesc guvernul prin demisii de onoare și nu după, să zicem, verdicte ale unor comisii științifice ori ale unor instanțe, un prim-ministru nu se poate agăța de scaun, deși acuzațiile în cazul lui sunt susținute destul de solid ce probe.

Deci, vine rîndul lui Ciucă la ghilotină? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Campeanu daca a demisionat pentru plagiat…Ciuca ce asteapta? Si asa ati facut varza Romania….educata pe dracu sa va ia cu Iohannis in frunte! Ati daramat Romania, educatii mamelor voastre de paraziti masoni! Arza-v-ar focul pe toti nu doar sa va ardeti intre coloane! Idioti si puscariabili, haita voastra de leprosi! Trazni-v-ar Sfantul Ilie cand sunteti adunati la un loc. Ati pus-o pe Emilia Sercan sa dea semnalul si apoi mutalaul si-a facut treaba…educatia il freaca pe el, ca sa astupe scandalul cu BMW-urile! Bandit …

 2. Nu, nu. Aici nu e asa, pt simplul fapt ca suntem in Romania. Aici Iohannis l-a „demis” pe campeanu, tocmai pt ca sa se „rupa” caruta de la el, nu de la capraru Ciuca .. E o demisie „debuseu.. Ea e pro-Ciuca (daca se pot aglutina vreodata termenii astia..)

 3. Cimpeanu si onoarea… pe bune!?
  Pai, daca ar fi avut onoare – vreodata in viata – nu ar fi plagiat si nici nu s-ar fi cocotat in functii! – profesor, rector, ministru etc. (e cumva vreo diferenta intre el si Basescu – CONDAMNATUL pentru fals, uz de fals, obtinere de foloase necuvenite si alte alea?!… evident ca nu!)
  Ciuca nu il va urma, iar asta ar trebui sa ne fie cat se poate de clar!
  Miza lui (ma) Couca este mult mai mare!
  Omu’ a ajuns general, apoi sef de stat major (scriu cu litere mici ca stie ciuca de ce…), fix pe baza de doktorat!
  Da, stim noi toti! Perioada e nashpa si, cineva – gen ciucutul de ciuca, tre’ sa aiba grija de tara – ca profu’ de la Agnita are niscaiva masini de vandut, prin prieteni!
  Ciuca va sta, bine mersi, in functie – cu ditai plagiatul lui in brate – ca deh, asta e!… abia astept sa-l vad pe seful PSD, cel ce-i urmeaza la rotatie , in 2023, alt corifeu al intelectualitatii romane!
  … intre noi, fie vorba, intre (ma)Ciuca si Cio.. lacu.. parca primul pare chiar inteligent!… vai de capul poporului astuia!

 4. in primul rand Campeanua e seku (academia sri etc). Nu e asumat de niciun partid, e plantat de iohannis acolo) Si normal ca demisionat ca la ordin.

 5. Cîmpeanu a făcut un mare deserviciu educației susținând proiectul dulapului, o aberație de modificări inutile care mai mult încurcă decât ajută. Pe sistemul Băsescu-Funeriu.

  În același timp susținea și mărirea salariilor în sistem, SINGURA măsură cu adevărat importantă și care mai poate salva ceva din calamitatea care este sistemul de educație actual.

  Șercan este o tanti extrem de dubioasă, profund antipatică, care sub masca jurnalismului face „anchete” în beneficiul anumitor grupuri de interes. E mai nocivă decât unul precum Cîmpeanu. La al doilea știi exact cu cine ai de-a face și cine e în spatele lui. La prima nu.

 6. sercan e autoritatea suprema in plagiat, deci daca a zis ca ciuca a plagiat automat sa-si dea ciuca demisia. Lumea uita ca insasi dumnezeul antiplagiatului, sercan a plagiat

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998