CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

D.D. si-a aranjat victimizarea perfecta: OTV se inchide exact inaintea localelor

0 comentarii / 1639 vizualizări / 24 aprilie 2012

Şirul de sancţiuni de înjumătăţire a licenţei audiovizuale a OTV aplicate în ultima lună de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) – fără precedent în istoria Consiliului – a culminat în şedinţa de azi cu o nouă propunere de înjumătăţire (reducere cu 36 de zile, până la data de 29 mai) a licenţei televiziunii lui Dan Diaconescu, făcută de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA.

Propunerea a fost adoptată cu şapte voturi „pentru” (Gelu Trandafir, Valentin-Alexandru Jucan, Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Răsvan Popescu, Christian Mititelu şi Cristina Trepcea) şi unul „împotrivă” (Constantin Duţu). „Noi nu desfiinţăm postul, doar aplicăm legea”, a spus şi Cristina Trepcea, membru al CNA. Sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 12 – 19 aprilie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, conform Mediafax,sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru „viitorul preşedinte al României” Dan Diaconescu, dar şi pntru formaţiunea politică pe care acesta o conduce – Partidul Poporului. Decizia de sancţionare a OTV cu înjumătăţirea perioadei licenţei televiziunii a fost aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului.
Licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 28 septembrie 2012, după ce, pe 27 martie, CNA hotărâse deja înjumătăţirea licenţei OTV (care ar fi expirat în mod normal pe 1 aprilie 2013). În data de 10 aprilie, CNA a decis, însă, din nou înjumătăţirea licenţei, pentru că Dan Diaconescu a continuat să îşi facă publicitate politică, astfel că televiziunea mai putea emite până pe 4 iulie. Acum, în urma noii decizii a CNA, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite până pe 29 mai.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998