CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Dacian Ciolos, despre ”marea ipocrizie a vinei colective”

2 comentarii / 2171 vizualizări / 16 noiembrie 2020

Declarația ministrului Nelu Tătaru conform căreia vina pentru tragedia de la Piatra Neamț e purtată de toți românii l-a iritat și pe liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș, care o numește, pe Facebook, ”o mare ipocrizie”.

”Am auzit că suntem toți vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț și că acum nu e momentul să discutăm situația politic în niciun fel. Ceva mai ipocrit decât lucrul acesta nu am auzit de la ultima criză, care a fost precedată de o altă criză și de o altă criză, de care am fost iarăși cu toții culpabili. De fiecare dată, apare cineva care îndeamnă la o penitență colectivă ca absolut necesară, pentru că forma supremă de solidaritate la noi e să fim vinovați în grup. Iar după această autoumilință trebuie să devenim vigilenți în a-i vâna pe cei care încearcă să utilizeze politic tragedia. Să îmi fie iertată lipsa de căință, dar cred că atitudinea asta este deopotrivă greșită și dăunătoare pentru o societate care își dorește să nu mai treacă mereu și mereu prin aceleași crize(…)
Trebuie să punem capăt odată ideii de vină colectivă care permite păcatului să existe în continuare nestingherit după ce noi facem o scurtă penitență” conchide fostul premier. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. decenta,modestie=dacian ciolos

    • Dar dacă-l pune Securitatea s-o păzească pe Doina Cornea, Dacian Cioloș păzește ca securistul prost.

      Dacă îi solicită Securitatea să scornească niște prejudicii din cur, Dacian Cioloș se conformează exact ca securistul prost.

      MARȘ, ZDREAAAAAANȚĂ SECURISTĂ!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998