CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dacian Ciolos lamureste misterul legendarului sau socru: ”A fost in aviatie”

2 comentarii / 8231 vizualizări / 11 noiembrie 2015

Două dintre ”tinichelele” atîrnate de coada actualului premier desemnat, Dacian Cioloș, și nu de azi, de ieri, sunt legăturile de rudenie cu generalul de informații Virgil Ardelean și faptul că socrul său francez ar fi lucrat tot pentru un serviciu secret francez. În urmă cu cinci ani, într-un material public extrem de discret, Cioloș a încercat să clarifice ambele chestiuni. Să zicem că a reușit doar parțial.

Pe 7 ianuarie 2010, pe siteul badpolitics.ro, apărea un material preluat de la defuncta Agenția de Investigații Media, cu numele ”A mai murit un mit: Vulpea a monitorizat ascensiunea nepotului Ciolos”, în care se făcea referire la ambele probleme sus menționate.

Foarte interesant, între comentariile de subsol care au însoțit respectivul material se numără unul semnat Dacian Cioloș, și nu avem motive să credem că nu ar fi fost chiar el.

”Mi se par in primul rand nedrepte aceste afirmatii, ca sa nu le calific altfel. O parte dintre ele sunt neadevaruri, ca sa nu le spun minciuni. Nu vreau sa comentez motivele unor astfel de “zvonuri” prezentate ca informatii” afirma Cioloș, aflat, pe atunci, înaintea desemnării ca și comisar european.

”In primul rand, chestiunea cu socrul meu este o minciuna destul de usor de verificat pentru cine vrea sa transmita informatii adevarate intr-adevar. Socrul meu a fost maistru militar in aviatia franceza, dupa care a fost functionar la vama, iar acum este la pensie. Din pacate pentru el, nu a fost ofiter niciodata, iar chestia cu serviciile de informatii vad ca este o obsesie legendara, care prinde bine sa fie aruncata pe piata, in Romania.

Chestiunea cu parlamentarii romani presati de Ardelean, ce ar trebui sa insemne : ca toata clasa politica din Romania asculta de un om, fie el si general? Chiar credeti ca poti sa-ti faci treaba corect doar avand ruda un general? Sau l-o fi strans cu usa cu dosare si pe presedintele Comisiei (Europene n.n.) tot generalul Ardelean?

Cat despre felul cum mi-am facut treaba la minister in legatura cu fondurile europene, amintesc doar ca, la preluarea portofoliului de ministru, Romania era amenintata de clauza de salvgardare pe agricultura si risca sa piarda circa 120 milioane euro, iar dupa cateva luni clauza a fost retrasa. Sigur ca nu s-a rezolvat totul intr-un an, dar e usor sa lovesti in cineva cand nu stii sau nu vrei sa stii despre ce vorbesti” conchidea Cioloș.

Comentariile pot fi împărțite după aceste precizări; la urma-urmei, dacă James Bond a fost marinar înainte de a lucra pentru MI6, și socrul lui Cioloș s-ar fi putut reprofila, după activitatea în aviație.
Pe de altă parte, proveniența lui Cioloș din același sat pricăjit – Pericei, cu vreo 5-600 de suflete – cu Virgil Ardelean poate fi luată în calcul ca o coincidență cam prea mare; chiar dacă nu ar fi rude de sînge, calitatea de consăteni din fundul Ardealului aduși de valul vieții la București poate fi suficientă pentru un sprijin considerabil.

Nu-i mai puțin adevărat că și Iuliu Maniu e dintr-un sat, Bădăcin, aflat, alături de satul Pericei, în aceeași comună Pericei și încă nu i-a pus nimeni în cîrcă vreo legătură cu ”Doi și un sfertul” Vulpii Ardelean. Conform datelor ieșite la iveală după 1989, marele Maniu nu era decît agent al serviciilor secrete britanice. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. sa dea domnul ca ciolos sa faca bine romaniei. oricum cel putin 10 ani de acum incolo kaghebistii corupti (adica tot psd-ul) nu mai pupa guvernarea

  2. hai sa vorbim de competenta si mai putin de cum a urcat scara valorilor.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998