CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dan Barna: ”USR va ataca la CCR numirile făcute la Consiliul Legislativ”

8 comentarii / 2720 vizualizări / 21 octombrie 2020

”Grupurile parlamentare ale USR vor sesiza Curtea Constituțională pentru invalidarea numirilor făcute ieri de parlament, întrucât candidații nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege” anunță pe Facebook liderul USR-PLUS, Dan Barna.

”Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea președintelui și a președinților de secții se face cu votul majorității deputaților și senatorilor. Această sintagmă tehnică înseamnă că trebuie 50%+1 din votul TUTUROR parlamentarilor, nu doar al celor prezenți, mai precis numirile trebuie făcute în parlamentul actual cu 233 de voturi cel puțin(…)
USR depune și un proiect de lege de limitare a mandatelor la Consiliul Legislativ, precum și o procedură de revocare. Ca și în alte situații în care USR a făcut eforturi să repare dezastrele produse de majoritatea parlamentară, ne așteptăm ca toți deputații și senatorii cu un minim de decență să se alăture acestui demers.
Avem patru ani de luptă fără menajamente cu PSD, avatarurile și colaboratorii lui fățisi sau ascunși. Nimic nu s-a schimbat și nici nu se va schimba prea curând. Suntem adversarul declarat și hotărât al pesedismului în toate formele lui și așa rămânem” scrie deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

  1. Nu ma astept sa bata mult prea departe acest Dan Barna. La cat e de inalt, sigur e tot de la secu. Vreme de jde ani, ai nostri, dar si altii aiurea ii recruteaza tot dupa inaltime. Intelligence, deh dar pentru orice eventualitate sa poata sa desurubeze becul daca nu functioneaza intrerupatorul :)

    So, chestiunea e simpola de tot si nu e de competenta CCR. Unii au incalcat clar si flagrant o lege simpla. Chestiunea e de competenta parchetului si a ICCJ. Case closed. Ceva amenzi penale, ceva condamnari cu suspensoare si sutene?

    • Ar fi mai bine să-l condamne direct, fără proces, pe numit. Oricum el vă deranjează.

  2. Ce fatarnicie gretoasa!USR l-a votat pe Iordache ca urmare a unui blat cu PSD!Stie foarte bine ca aceasta contestatie va fi respinsa, iar securistul promovat de USR la Consiliul legislativa va ramane acolo!

  3. DEMISIA, tovarasu’ Barna!!!!!!!!!!! Asta tine cu dintii de putere precum prietenii lui din PSD!!!!!!! Ca sa va ungeti si voi pe bot cu un post caldut pt USR l-ati votat pe ciordache, mai nenorocitilor!!!!!! Cica ei nu lucreaza cu Orban, ei vor sa ca lucreze cu… Ciolacu!!!!!!! Poate sa-i dea si ciolacului un autograf asa cum vroia sa-i dea lui Emeric Jenei… VA VEDEM, NU VA VOTAM!!!!

    • Barna a ales s[ voteze harneala. Fără harneală securistă, n-au ce să vă dea în campania electorală.

      Bucureștenii murdari la găoază au ales să rămână așa.

  4. Faptul e consumat, kkt-ul e mancat.

  5. & Sunteți de părere și că ar trebui întrebat și domnul deputat Florin Iordache dacă consideră legală și constituțională votarea prin care i sa acordat funcția de președinte al Consiliului Legislativ, pentru a se stabili în funcție și de modul de soluționare a contestării votării de către cei ce au afirmat despre inițierea unei astfel de acțiuni, dacă domnul Florin Iordache are pregătirea și competența necesară de a îndeplini funcția de președinte al Consiliului Legislativ, în funcție și de răspunsul pe care dumnealui îl oferă despre valabilitatea votării și soluționarea unor eventuale contestații, ?

  6. & Deci, & Sunteți de părere și că ar trebui întrebat și domnul deputat Florin Iordache dacă consideră legală și constituțională votarea prin care i s-a acordat funcția de președinte al Consiliului Legislativ, pentru a se stabili în funcție și de modul de soluționare a contestării votării de către cei ce au afirmat despre inițierea unei astfel de acțiuni, dacă domnul Florin Iordache are pregătirea și competența necesară de a îndeplini funcția de președinte al Consiliului Legislativ, în funcție și de răspunsul pe care dumnealui îl oferă despre valabilitatea votării și soluționarea unor eventuale contestații, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998