CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dan Ioan Popescu: ”Copos vrea scandal, il dau in judecata”

0 comentarii / 1908 vizualizări / 9 iulie 2010

Afaceristul George Copos e la un pas să ajungă din nou în justiție, de această dată pentru lezarea imaginii fostului ministru pesedist Dan Ioan Popescu, într-un scandal care ar putea ascunde interese economice strategice ale patronului de la Rapid.

Concret, George Copos a ieșit azi, în presă, cu afirmații spectaculoase, potrivit cărora ar fi cîștigat în justiție nici mai mult, nici mai puțin decît locuința lui Dan Ioan Popescu, un apartament dintr-un bloc de pe Calea Victoriei. Copos a declarat, pentru Pro TV, că acum cîțiva ani ar fi cumpărat drepturile litigioase pentru mai multe locuințe din zona respectivă, iar acum ar fi cîștigat procesele în cauză, drept pentru care va apela la evacuarea cu ajutorul forțelor de ordine a familiei Popescu.

Stupefiant, însă, Dan Ioan Popescu a aflat despre implicarea lui Copos în poveste abia după declarația de azi, a afaceristului. El a declarat, pentru Inpolitics, că nu este vorba de un apartament, ci de două camere aflate în prelungirea locuinței sale, pe care acum un deceniu le-a cumpărat cu acte în regulă de la o firmă a afaceristului Paul Opriș, fostul boss al Tele 7abc, decedat acum cîțiva ani. DIP afirmă că, la o bună bucată de vreme după cumpărarea camerelor, au apărut, într-adevăr, niște probleme juridice, ”dar pentru asta nu eram de vină eu, în calitate de cumpărător, ci, în cel mai rău caz, neînțelegerile ulterioare dintre Opriș și partenerii săi de afaceri din acea perioadă. Eu am fost cumpărător de bună credință și, pe deasupra, am plătit un preț mai mult decît ridicat pentru spațiul respectiv. Abia azi am aflat, din declarația dlui.Copos, că domnia sa ar fi implicat în afacere și că eu, culmea ridicolului, trebuie să evacuez rapid casa. Pe deasupra, prin referirile publice la evacuarea silită cu oamenii de ordine, se induce în opinia publică impresia că eu aș fi un soi de infractor care refuză să cedeze bunul altuia. Mă întreb cum este posibil ca dl.Copos să facă asemenea declarații, atît timp cît eu nu am primit pînă acum nicio înștiințare, de la nicio autoritate în legătură cu vreun litigiu în care aș fi implicat, cu sau fără voia mea. În realitate, părerea mea e că dl.Copos recurge la o strategie de imagine, declanșînd un scandal media pe această temă, pentru că domnia sa vizează, se pare, obținerea întregului bloc, care ar putea deveni un hotel foarte bănos în Piața Victoriei, cu minimum de amenajări. Cum spațiul deținut de mine și poate încă vreo două în aceeași situație, îi stau în drum, încearcă, probabil, să pună presiune media pe noi ca să cedăm cît mai repede. Deocamdată, eu, unul, nu am de gînd să cedez, am contactat deja o reputată casă de avocatură și îl voi da în judecată pe dl.Copos, mi se pare complet lipsit de eleganță ce a făcut.”(B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998