CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dan Pavel: ”Cazul Nastase reprezinta esecul justitiei din Romania!”

0 comentarii / 1558 vizualizări / 21 iunie 2012

Verdictul instanței în cazul Adrian Năstase și tentativa de suicid a fostului premier certifică faptul că, în România, calitatea democrației este pusă sub semnul întrebării, afirmă analistul politic Dan Pavel, pentru Inpolitics, el fiind de părere că verdictul de ieri reprezintă ”un eșec al justiției”.

”O degradare a vieții politice din România”
”Din păcate, viața politică din România cunoaște o degradare care ne face să trăim niște scenarii inimaginabile. În timp ce PDL aclamă triumful justiției, partizanii lui Adrian Năstase nu vorbesc despre o eroare judiciară, ci, și mai grav, despre o înscenare judiciară. Lucrurile sunt mai grave decât par. Numai suspiciunea că a fost vorba despre un proces condamnat pune sub semnul întrebării întreaga calitate a vieții noastre democratice. Cine ascultă ce spun avocații lui Adrian Năstase, unii dintre cei mai buni din România, se îngrozește. A saluta o decizie de felul ăsta ca pe o victorie a justiției are efectul contrar și se ajunge la o sacrificare a ideii de dreptate.

”Românii nu înțeleg tragedia ca tragedie”
După ani de zile de vânătoare și, s-o spunem, de agresiune din partea presei, condamnarea lui Năstase aduce distrugerea unui om. Din păcate, majoritatea românilor nu înțeleg tragedia ca tragedie, ci, din contră, se raportează la toate aceastea din perspectiva unei chestiuni politice. Mutarea disputei politice în justiție este semnalul calității îndoielnice a democrației românești. Nu este sub nici o formă vorba despre o victorie a justiției. Dacă verdictul în cazul Trofeul Calității a fost luat doar de dragul celor de la Bruxelles, soluția justiției este jalnică.

”Năstase, unul dintre cei mai buni premieri ai României”
Eu unul nu sunt un partizan al lui Adrian Năstase, ba chiar am scris mult despre el. Dar, atunci când mă documentam pentru studiul meu despre PSD, am realizat că Adrian Năstase este unul dintre premierii buni pe care i-a avut România. Justiția și-a consfințit eșecul fiindcă, dacă Năstase era vinovat, ar fi trebuit s-o dovedească. Iar Traian Băsescu a câștigat alegerile din 2004 sub stindardul luptei anti-corupție dar, în ceea ce-l privește pe Năstase, justiția nu a dovedit nimic. Din punctul meu de vedere, Năstase e mai vinovat că l-a coordonat pe Ponta la lucrarea lui de diplomă, decât pentru acuzațiile cuprinse în dosarul Trofeul Calității”, concluzionează Dan Pavel. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998