CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Dan Sova, acuzat de noi fraude pe seama statului

0 comentarii / 1807 vizualizări / 17 august 2014

Fostul ministru Dan Șova este acuzat, într-o declarație politică, de un senator că ar fi fraudat societatea de stat Romfilatelia, obținînd ilegal sume de ordinul zecilor de mii de euro.

”Coleg de facultate, partener de avocatură din bani publici și prieten intim al premierului Victor Ponta, Dan Șova a mai avut afaceri cu societăți comerciale cu capital de stat prin contracte frauduloase de asistență juridică încheiate cu firma sa. Astfel, conform unui act de constatare întocmit de Corpul de Control și Compartimentul de Audit din Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, înregistrat sub nr. 180/22.12.2004 (pe care îl reproducen în facsimil), în urma unui control efectuat la Societatea Comercială Romfilatelia SA în perioada 03.08-20.08.2004, firma de avocatură Șova, Rațiu și Asociații a încasat, în mod necuvenit, suma de 3 423 761 908 lei vechi, echivalând cu 82 875 euro la cursul de la data plății” afirmă senatorul independent Valer Marian, fost pesedist de marcă.
”În loc să sesizeze organele de urmărire penală și să ia măsuri pentru recuperarea prejudiciului, Corpul de Control și Compartimentul de Audit din Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației a recomandat SC Romfilatelia SA să propună societății de avocatura Șova, Rațiu și Asociații să încheie un act adițional la contract în care să se prevadă că, pentru lunile august-decembrie 2004, consultantul va efectua zilnic, gratuit, câte 4 ore pentru compensarea orelor plătite în plus în perioada 06.02-30.07.2004. Aceste fapte se circumscriu infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, respectiv complicității la această infracțiune. Contractul cu Romfilatelia a fost încheiat și derulat în ultimul an al guvernării Adrian Năstase, în perioada în care Victor Ponta, partenerul de afaceri cu statul al lui Dan Șova era șeful Corpului de Control al primului ministru. La data încheierii contractului, ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației era Dan Nica, pe durata controlui această funcție era deținută de Adriana Țicău, ambii cu apartenență politică la PSD. Contractul a fost semnat pentru Romfilatelia de directorul general Cristina Popescu, numită în funcție de Guvernul Adrian Năstase și menținută de toate guvernările ulterioare (Tăriceanu, Boc, Ungureanu, Ponta). Înainte de 1989 Cristina Popescu a fost angajată expert la ICE Dunărea, cunoscuta firmă de import-export a Securității, existând suspiciunea că aceasta ar fi fost și este ofițer acoperit” mai arată senatorul, care solicită, totodată, DNA să extindă ancheta asupra lui Șova și în acest caz.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998