CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dan Voiculescu a inceput procesul penal contra Guvernului

0 comentarii / 1269 vizualizări / 17 octombrie 2011

Senatorul Dan Voiculescu a anuntat ca astazi a fost declansat procesul impotriva Guvernului, ca urmare a nerespectarii termenului legal pentru depunerea proiectului de buget la Parlament. In acest context, Dan Voiculescu a declarat:
„Legea finantelor publice, 500/2002, obliga Guvernul sa depuna la Parlament proiectul bugetului de stat pana la 15 octombrie. Guvernul nu a respectat acest termen legal, impiedicand demararea dezbaterilor la nivelul comisiilor parlamentare de specialitate.

In consecinta, asa cum am avertizat inca de saptamana trecuta, astazi s-a derulat prima etapa din cadrul procesului penal impotriva Guvernului : la Parchetul General, a fost inregistrata, cu numarul 17676/17.10.2011, o plangere penala impotriva premerului Emil Boc si a ministrului finantelor publice, Gheorghe Ialomiteanu, pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu, pedepsita cu inchisoare de la 2 la 10 ani, in ipoteza in care se dovedeste ca fapta a avut consecinte deosebit de grave. Sper ca justitia va rezolva rapid acest caz pentru ca faptele sunt foarte clare: exista un termen legal pentru depunerea Proiectului de buget la Parlament, acest termen nu a fost respectat, iar membrii Guvernului responsabili pentru aceasta fapta trebuie sa raspunda in fata legii.
Anual, prin proiectul de buget se aloca fondurile pentru pensii si salarii, se decid investitiile, se repartizeaza cheltuielile pentru sanatate si invatamant. Dezbaterile asupra bugetului nu trebuie amanate. Daca acceptam ca proiectul de buget sa fie adoptat in graba, sub presiunea Guvernului, rezultatele vor fi, ca de fiecare data, catastrofale.

Trebuie sa invatam sa ne aparam drepturile si sa determinam Guvernul sa-si respecte obligatiile legale.”

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998