CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dan Voiculescu, despre scandalul Daimler: ”Miza mea nu e Videanu, ci sistemul”

0 comentarii / 2075 vizualizări / 10 februarie 2011

Scandalul ”afacerea Daimler” continuă, după ce procurorul general a anunțat, marți, că a cerut SUA date despre o posibilă mită dată în cazul achiziției de autobuze de către RATB în mandatul lui Adriean Videanu, iar fostul primar general l-a amenințat pe liderul PC cu un proces de calomnie, declarînd că nu a fost implicat direct în tranzacția respectivă.

În replică, Dan Voiculescu, autorul demersurilor pentru obținerea de date de la procuratura americană, cea care a anchetat scandalul Daimler, afirmă, pentru Inpolitics, că el nu are vendete personale, iar lupta lui este cu sistemul, care încearcă să transforme justiția în instrument politic.
”Miza mea nu a fost si nu este Adriean Videanu. Eu nu am vendete personale. De 6 luni ma lupt sa conving Procurorul General al Romaniei sa isi faca treaba. In timp ce Gary Grindler, Procurorul General-Adjunct al SUA mi-a raspuns prompt la solicitari, Procurorul General al Romaniei a ignorant, timp de peste 6 luni, 5 solicitari oficiale din partea mea, a Senatului Romaniei si a Ministerului Justitiei. Lupta mea este cu un sistem absurd si nedrept care ignora orice reguli democratice si care incearca sa transforme justitia in instrument politic” afirmă Voiculescu.

El mai spune: ”N-am lansat nicio acuzatie la adresa domnului Videanu in cazul Daimler pentru ca mie nu-mi place sa speculez. Se pot verifica toate demersurile mele pe aceste teme! Eu vorbesc pe date concrete. Dreptatea nu se face cu insulte sau etichete calomnioase. Justitia adevarata inseamna rigoare, obiectivitate si echlibru, dincolo de orice presiune publica partizana. Judecatorii nu raspund in fata presei, ci in fata legii si a propriei constiinte. Domnul Videanu a pierdut ocazia sa taca. Eu nu l-am acuzat de nimic. Daca se simte vizat de cazul Daimler, domnul Videanu se acuza singur. Asa ca primul pas ar fi sa se actioneze pe sine in judecata. Sigur, daca are voluptatea esecului, este liber sa incerce si cu mine”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998