CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dan Voiculescu si amaraciunea telefonului care a refuzat sa sune

0 comentarii / 2299 vizualizări / 12 iunie 2012

Nu o fi Dan Voiculescu cel mai strălucit creier din politică, dar un merit i se poate recunoaște: el a fost promotorul îndîrjit al alianței care astăzi își savurează victoria asupra partidului lui Băsescu. Și, așa cum se întîmplă prea adesea în politica mioritică, exact el este cel care a fost ignorat în seara marii victorii de către partenerii din alianță, încă o dovadă că nimeni nu e profet în țara lui.

Surse din PC au dezvăluit Inpolitics că, în seara zilei de duminică, atunci cînd exit-poll-urile au relevat victoria spectaculoasă a USL, iar liderii acesteia se felicitau reciproc pe toate canalele TV, inclusiv Antena 3, nimeni nu s-a deranjat să îi dea lui Dan Voiculescu măcar un telefon de felicitare ori mulțumire pentru rolul jucat în nașterea alianței. În seara respectivă, Voiculescu a așteptat zadarnic, la vila sa din Corbeanca, vreun semn de la Crin ori Ponta, ori Oprescu sau de la vreun alt lider uselist.

Nimeni nu s-a obosit să îl sune. Și nici pe televiziuni nu l-a pomenit vreunul dintre partenerii din alianță care savurau din plin victoria.

Pentru cei care au uitat, Voiculescu, cu păcatele sale mai mici ori mai mari, este, totuși, cel care a avut ideea creerii marii alianțe a opoziției și care a tras pentru asta aproape un an de zile.
Încă din ianuarie 2010, liderul de onoare al PC cerea public formarea unei alianțe PSD-PNL-PC, o propunere călcată, efectiv, în picioare de către liberali și social-democrați. Proaspăt ales lider al PSD, nu mult după aceea, Ponta amenința chiar cu excluderea din partid orice pesedist care ar fi achiesat la propunerea respectivă, iar Geoană, adept al ideii, era suspendat 6 luni din partid.
Nici Crin nu s-a omorît cu firea pe parcursul întregului an.
Abia în decembrie Ponta a luat în discuție serios, într-o ședință a BPN de la Românești, varianta unei asemenea alianțe, mai ales că existau deja semne că Voiculescu pune la cale o alianță doar cu PNL, care s-a și format, dealtfel, sub numele de ACD.
În ianuarie 2011, finalmente, Ponta și Crin realizează că o alianță PSD-PNL-PC ar putea fi o soluție bună în fața tăvălugului pedelist, și astfel ia naștere USL, o lună mai tîrziu.
Visul lui Voiculescu se împlinise, iar seara de 10 iunie i-a adus satisfacția că lupta nu fusese în zadar. Dar și umilința unui telefon care s-a încăpățînat să rămînă, mut, pe colțul mesei. Încă odată, revoluția și-a devorat fiii, iar în USL, vorba unei butade celebre, puțini au fost, din ce în ce mai mulți or să rămînă… (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998