CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dan Voiculescu: ”Vine o nou criza, Romania se indreapta spre faliment!”

0 comentarii / 1419 vizualizări / 7 iulie 2011

Magnatul Dan Voiculescu avertizează că la orizont se prefigurează o nouă criză economică mondială, care va duce la prăbușirea completă a economiilor fragile, între acestea numărîndu-se, în opinia sa, și cea românească.

“Noul val al crizei economice mondiale, care se resimte deja în întreaga Europă, va fi diferit de criza din ultimii 3 ani. În 2008, criza a fost, în primul rând, financiară, în 2011 criza este structurală. În 2008 am avut o mişcare pe orizontală care s-a propagat relativ uniform în spaţiul euro-atlantic. În 2011 criza loveşte vertical. Economiile cu structură puternică şi flexibilă vor rezista, economiile fragile se vor prabuşi” scrie Voiculescu, pe blogul propriu.
”În ultimii 3 ani, economia emisferei de nord şi-a schimbat semnificativ dinamica: în timp ce economiile mari şi-au redus vulnerabilitatea faţă de fluctuaţiile de pe piaţa internaţională, sprijinind puternic producătorii interni, economiile neperformante au supravieţuit crizei îndatorându-se masiv şi decimându-şi producătorii interni cu suprataxare şi reducerea deliberată a consumului. România este exact în această situaţie.
În loc să susţină producţia internă, în loc să încurajeze inteligent consumul, în loc să construiască, Guvernul român a demolat. Veniturile majorităţii populaţiei s-au redus la jumătate în ultimii 3 ani, consumul s-a contractat până la nivelul anului 2005, datoria externă s-a dublat în doi ani, economia subterană este estimată la 40 de miliarde de euro, iar peste 100.000 de IMM-uri au falimentat doar în anul 2010.
În acest moment, economia naţională este complet descoperită în faţa crizei, iar actualul regim, care a ignorat toate avertismentele economiştilor, nu ştie şi nu poate să o protejeze. Soluţii încă avem. Spre exemplu, un TVA redus la 5% pentru alimentele de bază ar ajuta şi producătorii şi populaţia şi bugetul de stat. Un alt exemplu: un pachet de măsuri dedicat clasei de mijloc, care să conţină credite fără dobândă şi facilităţi fiscale în primii 3 ani de activitate, ar reporni economia şi ar reduce semnificativ şomajul. Însă, din păcate, regimul Băsescu-Boc nu ştie decât să taie, să reducă şi să ne împingă iresponsabil spre falimentul de stat”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998