CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dana Girbovan: Nici azi nu stim cum a functionat binomul SRI-Justitie

2 comentarii / 3138 vizualizări / 2 iulie 2017

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, atrage atenția, într-o postare pe Facebook, asupra faptului că, la doi ani după ce asociația a tras semnale publice vizavi de implicarea nepermisă a SRI în justiție, încă nu se știe cum a funcționat, efectiv, acest binom.

”Într-un stat de drept, pentru buna funcţionare a instituţiilor, este esenţial să se discute cu deschidere despre eventualele probleme care există. În cazul luptei anticorupţie ori al implicării serviciilor secrete în actul de justiţie nu existenţa acestor dezbateri, ci lipsa lor ar trebui să ne îngrijoreze.
Priviti unde suntem acum, la 2 ani dupa ce UNJR a atras atentia asupra acestor lucruri: nici azi nu stim cum, cand si in ce a constat transformarea justitiei in „camp tactic” pentru SRI si nici cum au operat acele „echipe mixte” procurori – agenti SRI in baza unui Protocol care continua sa fie secret.
Mai mult, inclusiv procurori DNA au ajuns sa sesizeze CSM, semnaland probleme extrem de grave din interiorul institutiei(…)
Am spus in urma cu doi ani si repet acum ca nu se poate vorbi despre justitie si, implicit, despre lupta impotriva coruptiei, ignorand ori incalcand drepturile omului, deoarece se va sfarsi prin aruncarea in derizoriu si discreditarea justitiei si anticoruptiei” afirmă judecătoarea. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998