CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Dăncilă, avertisment major: La ordinul UE, România nu își va mai putea exploata bogățiile

9 comentarii / 3741 vizualizări / 21 februarie 2023

”Decidenții politici din România nu au fost foarte categorici în condițiile în care lucrările de pe Canalul Bâstroe distrug Delta Dunării (aflată în patrimoniul UNESCO) dar se grăbesc, pe de altă parte, să transpună o Directivă europeană care are implicații negative pentru țara noastră” atrage atenția fostul premier Viorica Dăncilă, pe Facebook.

”Au apărut în spațiul public informații referitoare la existența unui proiect de ordonanță de urgentă a Ministerului Mediului, care transpune o Directivă europeană (de menționat este că aceasta nu trebuie copiată, ci armonizată în legislația națională) prin care, în cele 1.574 de arii naturale protejate din România, vor fi interzise orice activități de exploatare a resurselor, implicit interdicția construirii hidrocentralelor in România.
Cu alte cuvinte, la ordinul UE, Ministerul Mediului vrea sa transforme România într-o imensă arie protejată, ceea ce va atrage după sine piedici mult mai mari în calea dezvoltării și exploatării resurselor.
Mai mult decât atât, organizațiile internaționale vor putea extinde aceste zone, dar pot să impună și interdicții foarte dure.

În toate ariile protejate, vor putea fi interzise camparea în afara locurilor special amenajate, circulația cu bicicletele cu nerespectarea condițiilor stabilite de către administratorul ariei naturale protejate, accesul și circulația publicului, în zonele restricționate de către administratorul ariei naturale protejate, precum și organizarea de manifestări sportive, culturale, religioase, tabere sau de alta natură, pe teritoriul ariei naturale protejate, fără acordul administratorului ariei naturale protejate.
Pe lângă toate aceste decizii, se are în vedere că, pe lângă Agenția Națională pentru arii protejate, administratorii acestor zone pot fi și persoane juridice, inclusiv din afara țării, neexistând nicio interdicție în acest sens.
Prin urmare, avem premise să credem că vor fi străini care vor face regulile pe teritoriul țării noastre, multe dintre ele împotriva cetățenilor români(…)
Oare, aceste decizii sunt în favoarea României și a românilor?
Cu siguranță, nu sunt!” conchide fostul premier. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Romania, o imensa arie protejata, in care au voie sa se cace locuitorii ei pe unde apuca (daca se civilizeaza si Bangladesul, e nevoie de o natie sa spurce, ‘rustic’ arealul!) si din care musca piraniile vecine si prietene de pe unde apuca, doar sa se pupe, inainte, pe gura cu Bruxellesul…abia acum vedeti, cand, de decenii tzara ne dispare de sub cur si voi aplaudati parteneriatul strain, de oriunde ar fi el?! Model Transilvania, cu Cluuuujul pus la gazeta de perete, ca Grupul ala sinistru n-a stat degeaba….oricum, va rezolva Burduja presedinte, ca asta-i modelul trendy-flendy, unul ‘scolit’ afara, cu basini cat mai occidentale si progresiste (ca astea nu put!) si cu toate interesele in occidentul sponsor, care le adaposteste si familia…culmea, PSD-ul a si facut prima miscare, sa nu-i ia altul locul intai la clanta…

 2. La ordinul UE, România incepe sa nu mai fie România. Suntem doar un teritoriu guvernat de altii. Nu ne mai apartinem. Nu stiu pentru ce mai platim si tolerăm un guvern care nu face altceva decat sa directioneze banii tarii in directiile in care li se ordonă de către stăpânii la care se ploconesc. Nu stiu de ce nu ne revoltăm impotriva serviciilor secrete care ne-au aservit până la anihilare, care mănâncă banii degeaba in beneficiul propriu nefăcând altceva decat sa jupoaie Țara asta si sa ne supravegheze pe noi. Dar nici UE nu va mai fi UE. Este acaparată de niste troglodiți corupți care fac jocurile americanilor. UE este vasala Americii si se va duce de râpă, acesta e scopul. Von der rahat de la comisia europeana pute de corupție, servilism, tupeu, prostie si impostură. Ministerul Mediului. Atâta timp cat acesta este condus de un ungur care trăiește in lumea lui imaginară, a stat in genunchi in fata unui drapel care nu este al României si a cântat un imn de rahat al unui ținut care nu există pe teritoriul României, fara ca vreun organ al statului sau vreun prim-ministru care l-a numit sa il tragă la raspundere, nu trebuie sa mai avem asteptari de niciun fel. Daca nu ne ridicăm, vom ajunge si mai jos de atât.

  • Ce protectie(protejare),nu e nevoie.Ne dam in cap unul la altul fara ïndemnuri externe”ca in bancul cu romanii in iad careSi ce bogatii naturale mai sunt de exploatat se bagau unul pe altul cu capul in cazanu cu smoala.Sun suficiente ONG-uri care descopera constant gaze,lilieci,molii etc.care sa fie protejate.Si ce bogatii naturale mai sunt de exploatat ca au fost vandute toate.Totusi fiti optimisti se poate si mai rau.

 3. …Din păcate, pentru pulime (în frunte cu cei 66%) nu va fi decât un prilej de aducere’aminte, cât de copios mai râdeau și cum o mai bălăceau, fie pentru „coafura neadecvată”, fie pentru „expozi-ția de broșe” (ba „opulente”, ba „imitații ieftine” etc. de dăduse țața rifai în bengă), fie pentru că e atât de „incultă”, încât nici ce-i aia „pierpătrat” nu știe (căci, să nu spun minciuni, dar pe la noi, tot gherțoiul știe să demonstreze aria cercului, sau transcendența numărului „pi”). Nu mai vorbesc de „delicioasele gafe”, ce făceau „rating” pe la toate televiziunile și pe care le știau „pe de rost” și copiii, care, de cum intrau pe ușă, în loc să spună ce au mai învățat pe la școală, strigau din prag: „mamă, hai să-ți spun una nouă, cu „veorica”!…
  Așa, cu „prostia și cu fuduluia”, ne-am pricopsit cu o cârpă („de import”, ce-i drept…) pe care o ți-nem „la geam” pe post de președinte-navetist-schior-etc. Și țâfnos, pe deasupra.

 4. -proasta a vazut Bucurestii:
  le are!

 5. Sa se bucure cei de neam ales. Ca populimea…..

 6. Da’ parca are mare dreptate. Scrintitii sa nu judece cu cliseele progresiste

 7. Pai oricum colonia nu mai este a locuitorilor ei. Si daca tot nu putem sa ne exploatam propriile resurse, sa devenim muzeu; nici altii sa nu se infrupte din ele.

  • Livia, aici e marea problema si aici gresesti si tu si altii: se vor infrupta altii de natura noastra, adevaratii stapani ai politicienilor romani si nu numai. Marii magnati si bogatani si de-alde printul Charles o sa vina aici intr-un imens safari, nederanjati de picior de roman. Soros, Schwab si altii ca ei, sa vina si sa se creada Dumnezei peste ceilalti, considerati doar simple vite. Asta e miza! Gandeste-te la ursul Arthur care a fost vanat oentru trofeu, desi legea interzice. Vanatorul fiind un print strain, cazul s-a musamalizat imediat. Ia sa fi fost vanat de un roman, ce tam tam iesea si ce puscarie lua ala. Asta e miza, romanii sa nu mai aibe voie sa calce in zone din propria tara,in timp ce „elita” auto-mandatata sa se infrupte fara rusine din bogatiile Romaniei. Si pui pariu ca slugile de la Bucuresti vor sta in fenunchi ca de obicei si se vor executa „intocmai si la timp” ordinelor?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998